Leta i den här bloggen

torsdag 30 december 2010

Tillbaka blickar 2010

2010 har ju varit mitt rekord år med cachingen med över 2400 cacher hittade, de flesta cacherna har hittats med MPLL i ur och skur.Jag har summerat året lite med lite bilder och inlägg.

Obs Spoiler bilder kan förekomma.

Den 3:e Januari tog jag och MPLL en tur till Halland och Ullared där vi släppte av den kvinnliga delen för att senare ta oss vidare mot våra mål. Turen gav oss 19 cacher.


Här står jag vid Tullbron i Falkenberg efter ett
lyckat fynd.


En oförglömlig dag var 9:e Januari då jag och MPLL tog oss ner till Halmstad och Västkusten i sträng kyla för att stilla våran cache torka, detta var en riktigt kul tur som jag sent kommer att glömma med många DNF:er för att snön låg som ett skyddande täcke.


Golfbanan detta är bland de roligaste cacher jag och MPLL har loggat, skulle jag fråga MPLL så skulle han nämna denna och skratta högt och berätta hur jag såg ut när jag öppnade burken.

Denna turen var nog bland de tuffaste just med kylan men trotts detta så kunde vi logga över 40 cacher i snön.

Ett annat datum jag minns var Lördagen den 16:e Januari, då tog vi Vitafaran upp till Trollhättan och Vänersborg.
På en smal väg i Tunhem för att logga cachen Forstena fick vi möte av en annan bil som gjorde att vi åkte ner i diket för att sedan inte komma upp, bilen vi mötte åkte vidare och vi blev stående med högersidans hjul nere i diket utan att komma upp.
Den andra bilen kom tillbaka och herr´n i bilen hjälpte oss upp på vägen igen.


I Februari började det dyka upp en massa Fantomencacher i Delsjöterrängen av Haider, det var riktigt kul att det dök upp så många i närheten av där man bor.
Det blev sammanlagt 21 cacher i denna serie och jag har lyckats att logga samtliga.


Den 14:e Februari blev också en oförglömlig dag för mig, det var dags för lite Ö-caching på isarna och sällskapet bestog av Hallén, TMR68, hebb och Ingabo, vi startade med Härsjön som jag tidigare varit på med halva familjen vintern 2008, där finns två små öar som besöktes och efter det så tog Ingabo sig vidare till annat och vi övriga tog oss till Torskabotten Island där vi fick känna på isen ett tag.
En annan cache vi tog oss till när vi ändå körde förbi var Backlanda-Gråbo Airport som jag redan hade loggat på sommaren innan men denna gången var den borta..
Jag minndes att denna cache låg under en liten bro över ett dike men denna gång var det bara en snötäckt äng och jag undrade för mig själv om jag hade rätt eller ej, det visade sig att jag hade rätt och diket var där för någon tror det var hebb som trampade ner och upptäckte bron och vi fick börja leta och tillslut så hittades cachen.

Ett annat tillfälle denna turen som ej kommer att glömmas var när vi skulle ta oss från  Hundöjan tillbaka till bilarna då stod det en stor oxe i vägen för oss utanför sitt hägn.

Vi fick stanna upp ett tag och tillslut så gick han in i skogen och vi lyckades gå förbi.

Den 20:e Mars blev det en tur ner till Falkenberg igen med MPLLoch denna gången var det Fika event på G i Falkenberg som lockade, innan blev det FTF-jakt och vi raggade upp Ingabo på vägen för att senare ta oss runt till flertalet andra cacher.

Vi hittade även ett vårtäcken.


Den 27:e Mars var det dags att ta sig ner till Halmstad igen med MPLL, denna gången för Earth Hour Halmstad 2010, vi loggade ett antal cacher under dagen sedan tog vi oss till eventet där vi grillade korv.
Det publicerades 6 st cacher där vi var FTF på samtliga utom en.


Söndagen den 11:e April åkte jag och MPLL ner till Halmstad igen för att logga den sista Power trailen, denna gången blev det 96 burkar loggade.


Lördagen den 24:e April var det dags för cito event vid röda sten och här plockades det skräp, MPLL fick med sig en uggla att använda som cache, det fick bli en tur i området med säckar och lite caching. Dagen slutade med 7 cacher loggade samt att cache nr 3000 blev loggad denna dagen.

Den 26:e April var en dag att minnas för min FTF statistik.
På kvällen innan så publicerades det ett antal cacher i Skintebo och på morgonen var dessa fortfarande ologgade så jag tog chansen och åkte ner med Geomopeden, förmiddagen slutade med 27 FTF:er innan det var dags att ta sig till jobbet.


I Maj var MPLL och jag uppe i Norrköping, Linköping och denna resa var helt tokigt rolig, detta resulterade i 118 loggade cacher.

Den 13:e Juni blev det en riktig match, jag frugan och Tommy 00 tog oss till Oslo med buss och när vi nästan var framme så dök det upp en ny cache nere vid hamnen, vi tog oss dit och kunde logga en FTF kl 06:00.
Dagen var lång och vi fick röra på oss hela dagen och det slutade med att vi hade gått ca 30 km och funnit 37 cacher.

Jag och frugan tog även en tur till Årnäshalvön med Geomopederna och Borrås skåra som jag länge velat åka till, på denna turen hittades det 14 cacher i lugn takt.


Juli

Den 10:e Juli var det dags för Semester Event i Olofsbo och jag åkte med MPLL och Karoki ner till Falkenberg för lite FTF jakt samt logga en del cacher vi inte tagit innan.
Detta var en riktigt varm dag och eventet var riktigt kul med många geocachare.

Augusti

Den 10:e Augusti gjorde jag den längsta resan hitils med Geomopeden, det blev 332 kilometer åkande upp till Nossebro och vidare runt till Såtenäs, Vänersborg och Trollhättan.
Dagen slutade med 53 loggade cacher och lite öm i rumpan men riktigt roligt var det.

Det blev utterligare en tur ner till Varberg med MPLL och Geomopederna, MPLL skulle jobba kvällen så vi körde hela förmiddagen och sedan tog jag mig själv hemåt med Geomopeden.
Denna dag slutade gott med 34 loggade cacher i det fina vädret som sedan slutade med regn.

September

I September hände det mycket för statistiken, jag hade precis passerat 4000 gränsen och då var det dags för en tur till Skövde med halva MPLL med släpvagn och Geomopeder, där körde vi runt och loggade cacher en efter en och denna turen slutade med 63 cacher loggade.
Dagen efter blev det en resa till Danmark för att vara med på Frederikshavn, her kommer vi igen, men det blev inte så mycket Fredrikshamn utan jag och frugan tog Geomopederna upp till Skagen för att rensa vilket de flesta på eventet gjorde.
Detta var en riktigt fin dag med 39 loggade cacher.

Här står jag och väntar på att vi skall åka av färjan i Göteborg i gen.


Jag och MPLL kunde dela en FTF på Galjonen Pocket Park med sex andra geocachare, ett litet roligt minne.

Helsingborg.
Till Helsingborg har jag länge velat åka till då jag tycker staden är fin samt att där finns ett antal cacher att logga vilket passar både mig och MPLL. Vi tog oss ner över helgen den 25:e, 26:e September och Lördagen slutade med 100 loggade cacher och på söndagen blev det 70 cacher till, det blev många DNF:er minns jag men det gjorde ju inte så mycket då det fanns så många cacher i området.

10-10-10

10-10-10 Multi Event: Eksjö, Sverige  blev av och jag och frugan åkte med MPLL till Eksjö för att cacha och gå på event.
Det var riktigt trevligt och träffa andra cachare från andra sidan Sverige.

16:e Oktober tog jag och MPLL en tur till Halmstad igen, denna gången med Geomopederna såklart, en lustig händelse var när vi träffade  jsson och Peg54321 ute i ett naturreservat, lite otippat att träffa kända Göteborgare ute i skogen i Tylösand.
Denna turen gav oss 63 loggade cacher.

23:e Oktober var det dags för ett nytt event Fristad hed event,
Ett jätte trevligt event fast vädret inte var på vår sida så lyckades det locka så många cachare ändå.
Vi fick loggat tre FTF:er och fick ett FTF pris, ett geocoin som nu sitter upphängt på min Geocache tavla.

Oktober

Lördagen den 6:e var det dags för de årliga eventen FBD och FAD och detta året skrevs det Svensk cache historia, FAD blev nämligen ett Mega Event med över 500 deltagare.
Jag har deltagit på FAD i tre år och jag tycker själv att 2008 var det bästa än så länge.

November

Helgen den 26:e - 28:e blev en minnesvärd helg då jag, Ingabo och Violatri tog oss ner till Hilleröd för att känna på lite Power Trail, det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, det blev bara värre...
Det började snöa och slutade inte förän vi åkte hemåt, jag lyckades med att förfrysa mina fötter under dessa dagar men det var det ju värt!
Vi lyckades ändå logga så mycket som 224 cacher dessa dagar.

December

Lördagen den 4:e var det dags för Vrångö promenadevent mitt första egna event som blev ganska lyckat med flertalet besökare som var nöjda, vi får väl se om det dyker upp något mer event senare.

Lördagen den 20:e var det dags för nytt event att gå på Christmas event in Gothenburg - Tomtar på loftet! där vi träffades utan för Liseberg för att senare gå in och roa oss med de vi ville, jag och frugan gick runt och fotade och tog en kaffe.

Och senare det senaste eventet Mellandagscaching i KatrineholmÅrets Statistik (eller årets bokslut)

Det har ju hänt en hel del detta året som gått och här har jag summerat statistiken lite.

Cachare för i år så har jag hamnat på plats fyra med 2407 hittade cacher detta året.
Jag har även placerat mig på plats femton av alla cachare i Sverige
På FTF listan har det bara växt och bara i år har det loggats 149 FTF:er och sammanlagt så har jag 219 st.
Jag har även lyckats att lägga ut cacher och har för närvarande ca 70 aktiva geocacher ute.
Min mest besökta cache är Exercishuset med över 600 besök sedan 12 November 2008


1 kommentar:

  1. Hoppas att du får ett gott slut på 2010 och ett burkrikt nytt år!

    (P.S. Det var Hallén som trampande igenom snön och hittade bron i vintras....)

    SvaraRadera