Leta i den här bloggen

måndag 14 juni 2010

Ny Gps, och lite Oslo

Nu har jag fått hem den nya gps:en Oregon 550t som kommer leda mig till cacherna, den gamla 200:an får vila på hyllan ett tag.
Till att börja med fick jag gå ut på fotbollsplan för att väcka liv i den rackarn och sedan funkade den bra, en bra sak med den var att när man tar kort med den så blir det en waypoint i kartan vart bilden är tagen.
Gps:en är nu testad för geocaching och den första cachen blev NOBELGRILLEN och den hittades snabbt och lätt.Jag och frugan har ju varit i Oslo också och cachat i ca 10 timmar med Tommy 00, vi åkte buss upp 01:50 på söndags morgon och steg av i Oslo 05:20, det var inte öde på stan så tidigt må jag säga, nästan mer folk ute vid den tiden som på dan och det var inte vanligt folk utan uteliggare och pundare i vart enda hörn.Vi tog oss ner mot Hamnen för att logga en ny cache som precis hade blivit publicerad av våran käre Reviewer Landstedt Cruise (Waterways to Oslo no 3) - eo#21, cachen hittades snabbt och lätt och vi kunde logga en FTF 06:00 förresten vår första internationella FTF också.


Oslo OperahusTommy 00 med FTF loggen

Vi tog oss runt i stan och fick se en massa fina platser.

Efter 10 timmar och 37 cacher funna gav vi upp, våra fötter var trötta och det var dags att ta sig mot centralen för att ta bussen hemåt, jag är inte så van att gå så långt och inte heller frugan men tommy klagade inte och hade inga problem med sina fötter, det var bara vi äldre som klagade.
Foto från Svinesundsbron

En trött Explorist på väg hemåt.
Lite om Oslo som caching stad: http://www.drugnews.nu/article.asp?id=1371
Jag var inte så imponerad av staden då vi hittade kanyler lite över allt i stan, uteliggare, smuts, och skräp, inte alls roligt att se, jag visste inte detta om Oslo, och hoppas att dom gör något åt det.

1 kommentar:

  1. Vilken utflykt! En FTF utomlands är verkligen något extra - några förvånade norrmän fick se sig besegrade!

    SvaraRadera