Leta i den här bloggen

fredag 19 mars 2010

Falkenbergs tur med event

I går bar det iväg till Falkenberg med MPLL och på vägen dit stannade vi till vid Funcity.någon blev STF här!!!


Cachen hittades snabbt och lätt och vi fortsatte mot cachen Spannarps Kyrka och denna hittades snabbt, brevid cachen växte snödroppar vilket betyder att våren är här någonstans...Väl nere i Falkenberg svängde vi av vid en mack för att vänta in tio cacher som skulle publiceras, när det var gjort slängde vi in dessa i gps:erna och for raka vägen till närmaste cache Falkenberg 1 och på denna var vi först på plats och loggade en FTF, snabbt in i bilen för att åka till nästa nya cache Falkenberg 3 och även på denna var vi FTF, här dök det upp en bil bakom våran och ut kommer Blaufish, Hallén, TMR68 och iller springande nu var det bara att köra på om man vill ha fler FTF:er så vi bestämde oss för att åka vidare mot Falkenberg 2.

Där möter vi Ingabo i högsta hugg gående mot cachen och vi loggar en gemensam FTF nr tre i ordningen, vi bestämmer oss för att slå följe så Ingabo hoppar in i bilen och vi drar vidare mot Ring Stöm, denna cache var lite lurigare men den hittades efter en liten stund, nu bar det iväg mot

Hårdplast och även denna hittades snabbt och lätt.

Nästa cache har jag och MPLL varit på tidigare och det var Falkenbergs Gymnasisskola, förra gången hittades cachen men den gick inte att nå, denna gång gick det bättre då Ingabo hade med sig sin teleskopstege.


Vi åkte vidare mot nästa cache som blev Gamla spåret och även denna hittades fort så att vi kunde ta oss till nästa cache som var Sjömärket, här var det bara att klättra upp och logga, kan tänka mig att det gungar bra här uppe när det blåser för det gungade bra även om en hundrakilos man klättrade upp för stegen...

Efter den åkte vi till Information och den hittades snabbt och lätt, efter den GATE 5 som jag och MPLL redan loggat men som Ingabo fick chans att logga, nu åkte vi över ån till andra sidan kajen och försökte oss på Båtvinschen och här var det en snabblogg för att dra vidare till Piren som jag och MPLL tidigare varit på när vi slog det svenska rekordet på 24 tim men ej hittades, denna gången hittades cachen ganska snabbt, vi stannade till här och fikade lite soppa och kaffe.


Efter denna cache försökte vi oss på Make some sound och denna har vi också varit på tidigare utan resultat, denna gång hittades cachen och vi åkte vidare mot nya mål.

Netasberg stod på tur och väl framme vid cachen som Ingabo fann snabbt upptäckte vi att cachen bodde under en stor sten täckt av vatten som tinat när vi tog upp burken var det vatten upp till locket i den, Ingabo hade kort med sig som vi fick logga och stoppa i burken.


Nästa cache var Hansagårds camping som Ingabo redan hittat men som vi övriga fick äntligen loggat då vi varit här tidigare.

Vi åkte vidare till Fred3 som Ingabo också har loggat men som jag och MPLL fick chans på att hitta vilket inte var några problem.

Gudruns förtjänst stod på tur och det blev det ca 300 meter upp i skogen och cachen hittades snabbt och lätt, efter denna gick vi vidare in i skogen mot Fred 4, väl framme fick vi leta bra länge utan resultat så vi gav upp sökandet för att ta oss vidare. The little lake stod på tur och denna cache var snabbt loggad, vi åkte vidare till Dangerous water och här fick vi välja väg med omsorg det var vatten och is överallt men tillslut hittade vi den bästa stigen till cachen och Ingabo plockade fram den lilla burken snabbt.
Efter den gick vi vidare mot Laxbron och även den fann vi snabbt och lätt här nedan P i MPLL och Ingabo loggar fyndet.Efter denna tog vi oss till stan för att försöka oss på Call home nära eventet Fika event på G i Falkenberg cachen hittades efter en liten stund och efter den tog vi oss in på eventet och fikade träffade trevliga cachare snackade coins och tb mm.
Nu var det dax att ta oss hemåt så vi tog oss till Ingabos bil för att släppa av honom, tack för en trevlig dag Ingabo det var kul att cacha med dig.
Åter iväg hemåt tog vi gamla vägen uppåt och loggade Falkenberg Snakerun och vilket ställe det var kul att se har för mig att jag åkt förbi här när jag var liten.. där fanns radiobilar i ett skjul en gammal gokartbana mm.Efter denna tog vi oss vidare till Bölse kvarn och även denna cache lokaliserades snabbt och lätt, vi åkte vidare mot Morup och denna cachen har jag och MPLL varit och letat efter förut, denna gång hittades cachen i stenmuren vilket jag tycker är lite dåligt, det fanns bättre ställe att placera cachen på än i stenmuren som inte är tillåtet.


Morups kyrka inte långt från cachen.
Detta var en riktigt trevlig dag med överaskningar och FTF jakt i snabb fart mm.
Resultatet av dagen blev 25 cacher loggade samt ett event vilket jag tycker var kul att gå på och se nya ansikten, nästa stora event att ta sig till är Göteborg Städ Stad 2010 vilket jag tycker alla cachare skall närvara på för naturens skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar