Leta i den här bloggen

måndag 25 april 2011

Påskevent i öster

Idag var det dags för Påskevent vid lilla Delsjön och jag var uppe med tuppen för att ta mig iväg upp i Delsjöterrängen, det skulle loggas cacher idag.Den första cachen jag gick till var Tupperware Party #2 och här sparades ledtråden till finalen, nästa cache var Tupperware Party #3 som också hade en ledtråd. Nu tog jag mig ner till The Lake som är en multi i två delar, här visste jag var gömman var då vi stod på andra sidan under 10 års eventet och kikade på folk som hittade denna, jag tog mig vidare till finalen som kunde hittas snabbt och lätt.Nu bar det iväg till Tupperware Party #1 för att få den sista ledtråden till finalen och detta gick bra, nu satte jag mig ner för att räkna ut koordinaterna till Tupperware Party Final och det visade sig att finalen var nästan där jag tidigare varit så det var bara att älga vidare upp mot denna.
Väl framme ser jag en vattenfylld grotta men går till nollpunkten och där läser jag hinten och där står: Inne i/ Inside, Då var det bara att ta av sig skor och strumpor och kliva i det svinkalla vattnet och gå in i grottan.Jag fick syn på cachen som knappt var gömd, hittade en liten klipphylla att sätta mig på, jag frös om fötterna att de knappt kändes. Efter loggningen tog jag ett djupt andetag och klev ner i vattnet igen, fötterna var iskalla direkt när dom nådde vattnet och jag skyndade mig ut i solen för att få på mig på fötterna.
Detta var en jobbig upplevelse i min cache karriär.

Nu gick jag vidare mot eventet fast först en cache till St. Björketjärn, Här blev det ännu en stigning upp för ett berg och väl uppe en riktigt fin utsikt, cachen hittades snabbt och jag kunde lunka sakta ner mot eventet.


Väl framme en timma innan eventet startar sätter jag mig ner vid bänkarna för att vila i vårsolens värme, efter en liten stund kommer eventarrangören Hallén till platsen och vi samtalar om caching mm.
Vid 12 tiden droppar det in fler och fler och eventet har startat, jag vet inte exakt hur många vi var men runt 30 var vi nog.Efter någon timme var det dags för Hallén att ha en guidad tur där han berättade om historian om platsen vi befann oss på, en mycket intressant historia tycker jag nog.
Vill du veta mer om Delsjöområdets historia kan du gå in på: http://www.delsjoomradet.se/Idag/StorstadensUtmark.html

Eventet avslutades med en lottdragning där vinnaren hade chans att ta en FTF på en geocache inte långt från eventplatsen Ugglebäcken år 1312, efter 20 minuter fick vi andra koordinaterna till denna cache och vi gick i samlad trupp mot cachen, det letades en stund och helt plötsligt hade jag cachen i handen, vi kunde då konstatera att vinnaren omi k inte varit på platsen utan varit uppe vid stugorna och letat, han kom dock ner till oss och kunde vara med på FTF festen.

Efter detta tog jag mig hemåt men först hade jag två cacher kvar att ta i skogen så det bar iväg upp till Tema RH - Knipeflogstjärn och väl framme kunde cachen hittas snabbt, denna loggades och jag tog mig vidare till Tema RH - Blacktjärn, även denna hittades och kunde loggas utan problem.
Nu var det slut på cachandet och nu var det närmaste väg hemåt som fick bli över stockarna som andra cachare lagt ute i kärret för att gå balansgång på, detta gick bra och jag klarade utan att blöta ner skorna.


Dagen slutade med 14,5 km till fots i skogarna inte så dåligt för mig då jag inte är så van vid detta, en riktigt trevlig dag var det med värmande sol i naturen.
Jag vill passa på att tacka Hallén för eventet det var riktigt trevligt och Grattis till dina 6000 funna.....

Läs mer om eventet på Halléns blogg: http://hallensgeocachingaventyr.wordpress.com/2011/04/25/paskevent-och-logg-6-000/

1 kommentar:

  1. Tackar för gratulationerna! Det var verkligen ett lyckat event, inte så strilande som det förra i januari...

    SvaraRadera