Leta i den här bloggen

måndag 16 maj 2011

Tanum Sommarland

I går åkte jag, frugan MPLL´s, Ragge1 och Karoki i väg till Tanum för att logga cacher i gamla Tanums Sommarland, väl framme blev det lite kaffe med fika sedan promenerade vi till den första cachen Reception "Tanums Sommarland" denna hittades snabbt och lätt och ledtråden till finalen skrevs ner.
Nästa cache på tur var  Omklädningsrum "Tanums Sommarland" och även här skrevs det ner koordinater till finalen. Nu gick vi vidare till  Klätterställning "Tanums Sommarland" som är en multi i två steg, det första hittades snabbt och lätt och på vägen till slutsteget hittades första steget till multin Biljard "Tanums Sommarland"

 

Efter denna blev det en tur upp till klätterställningarna på berget för att logga final cachen på Klätterställning "Tanums Sommarland", denna hittades efter en liten stunds letande och jag och ena L i MPLL tog oss ner för rutchbanan vilket inte var så bra ide då det var blött på slutet.Vi tog oss nu ner till  Blå "Tanums Sommarland" och där stod en vattenrutchbana och väntade på oss, vi fick in nollan uppe på toppen så det var bara att klättra upp för trapporna till starten, där uppe hittades cachen efter lite letande. Konstigt att den inte hittades snabbare då det var en regular burk men det var ett bra ställe.Vi tog oss nu ner till vattnet, där var en lång brygga till en liten ö, jag kände på mig att finalen skulle ligga ute på ön så jag knappade in de koordinater som vi hade fått ihop och mycket riktigt hade jag rätt, cachen låg där ute.
Vi tog oss nu till den sista burken som var finalen till Biljard "Tanums Sommarland" och denna hittades snabbt och vi gick tillbaka till bilarna, här fanns det boningshus och en stor lada som var övergivet, vi gick runt och tittade i husen en stund sedan tog vi bilarna och körde in på området för att äta.
Maten stod MPLL för och det bjöds på pastasallad med grillade kycklingspätt, riktigt gott efter en tur på landet.


Gamla skyltar från 80 talet.

Nu åkte vi hemåt via Grebbestad för att logga några cacher till och nästa blev Greby gravfält, denna var inga problem att finna så vi åkte vidare till Härlidsberget och här var det lite svårare att ta sig fram upp för berget, cachen kunde loggas snabbt.
Nu tog vi oss till Stöberget som tydligen blev avstängd samma dag som vi var där och det förstod vi när cachen hittades.


Riktigt fin utsikt över Grebbestad från Stöberget.Den eldade cachen.

Andra cacher som hittades i närheten av Grebbestad var: Krossekärr II, Krossekärr, Grönemad III och Grönemad II

Nu åkte vi vidare till Vitlycke museum och The Spear God (Gavia # 10) för att titta på hällristningarna i Tanum, riktigt stora ristningar och med oss hade vi våran guide Ragge1 som förklarade lite för oss.Nu åkte vi vidare till Tanum Teleport där fanns det några antenner att titta på!!


Sista cachen för dagen blev Rabbalshede Marknadsplats och här träffade vi den trevlige markägaren som pratade med oss.

Nu åkte vi hemåt för klockan var mycket, detta var en riktigt kul dagsutflykt med trevligt sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar