Leta i den här bloggen

måndag 5 april 2010

Påskdagscaching

Igår blev det en fin dag med sol så jag och frugan tog oss till Slottskogen för att ta ett foto till Earthcachen Giant Kettles - Slottsskogen
När detta var gjort ringde MPLL och vi bestämde oss för att ta en caching tur upp till Stenungsund mm senare på eftermiddan och det blev det.

Mätt efter middag blev jag hämtad av MPLL och den första cachen vi åkte till var Bäckebol Homecenter som vi varit på tidigare men som vi inte hittat, denna gång gick det bättre då MPLL slängde fram den lille burken efter en liten stund.

Nu åkte vi ut på E6 upp mot Stenungsund och cachen Vackra kyrkor #2 - Norums k:a denna cache var inte så svår och kunde loggas snabbt.Efter den cachen åkte vi under E6 för att ta oss till Bysmedja (Smithy) Furufjäll. här mötte vi en man som undrade lite vad vi höll på med, vi besökte historiska platser sa vi och han blev väl nöjd med vårat svar
och fortsatte gå vidare och vi kunde plocka fram cachen.

Efter den tog vi oss upp i skogen till Furufjäll - View Point och även denna hittades snabbt och lätt.


Nu tog vi oss ner till Narnia och den hittades snabbt av MPLL, se klipp:Vi fortsatte mot Ur-in-vånarna en bit där ifrån och även denna hittades snabbt och lätt och vi kunde ta oss vidare.
Vi körde förbi Blixeröd Intruder så jag fick chans att logga denna då MPLL redan tagit denna.


Nu tog vi oss vidare till E6 minus där vi kunde ta oss ända fram med bilen utan problem, denna cache hittades snabbt, har hittat liknande ett flertal gånger förut.

Stenungsund Stafett 1:5 - laxtrappa var nästa cache vi besökte och denna var busenkel så det blev en snabblogg för att sedan ta oss vidare till 4 blir 1 och här körde vi fast med sökandet och det började regna och skorna blev dyngsura av vatten och denna cache hittade vi inte men vi får välkomma tillbaka.


Här ifrån åkte vi upp mot Ljungkile och tog ett flertal cacher till
R2, Grinneröd Gravfält, Ensamma Oxeln, Backamo Airport, Klackamo och Mojäng. Efter dessa tog vi oss till en pizzeria i centrala Ljungkile
där vi la in koordinater till ett fletal ny publicerade cacher runt Alingsås som frugan skickat till mig via sms, maten kastades in i munen och nu var man inblandad i en FTF jakt.

De första cacherna var placerade Öster om sjön Anten så bilen gick upp mot Uddevalla, Tollhättan, Sollebrunn och ner mot Anten på små vägar.

Den första cachen vi stannade vid var Kusincacherna i Vängadalen #4 Joakim och denna hittades ganska snabbt i pannlampans sken och vi kunde logga en FTF 23:00, nu bar det iväg till nästa som var Kusincacherna i Vängadalen #3 Matilda här var det lungt i skogarna tills vi såg ljuskäglorna från en bil längre bort och mycket riktigt var det Monway som var ute i samma ärende som vi, cachen hittades och vi kunde logga en gemensam FTF.

Nu var chanserna att få någon mera FTF noll så vi kunde varva ner och ta det lungt, nästa cache var Kusincacherna i Vängadalen #2 Lovisa och här hade Monway redan varit och nästa Kusincacherna i Vängadalen #1 Filip (nano) lika så.

När dessa fyra cacher var loggade tog vi oss ner till Alingsås för att finna
E20 Nanos #3 och denna hittades snabbt och lätt och vi fortsatte mot Robin och här fick vi vänta in cykel och mopedburna ungdomar för att logga, efter denna tog vi oss till Marcus och även denna hittades snabbt och lätt.
Nu åkte vi till nästa nya cache E20 Nanos #2 och här stod Monway med sin bil och hade precis loggat en FTF... hade vi åkt till denna innan de två tidigare så hade vi kunnat logga en FTF till men det är bra att vara efterklok.
Nu åkte vi ner till Floda och cachen Påska-Per och denna hittades snabbt och lätt, nu tog vi oss till Lerum för att ta dagens sista cache E20 Nanos #1 och även denna var en barnlek för oss.
Vi tog oss ner till min cache Near Death 1 (säveån 10) och servade den med en ny burk som MPLL kunde logga.
Nu var vi trötta och åkte hem, det blev 25 loggade burkar var av en Earthcache i Slottskogen denna dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar