Leta i den här bloggen

lördag 16 januari 2010

Trollhättan , Vänersborg

I går åkte jag och MPLL i väg på en kvällstur till Trollhättan och Vänersborg, efter de tidigare turerna i år visste jag att det var svårt att hitta cacher i snön men vi gav det en chans.
Den första cachen som loggades var Djurens minneslund Lilla edet och den hittades snabbt under ett träd så man fick gräva fram den i snön.Vi åkte vidare till Trollhättan och nästa cache fick bli Storstenen ute i skogen och nu kände jag att vi var illa ute med ca 30-50 cm snö i drivor där ingen tidigare letat så några spår fanns inte, vi sökte ett tag men fick ge upp.
Vi lämnade skogarna och koncentrerade oss på mer stadscacher som inte var under snön, nästa cache blev Bike som hittades snabbt och lätt utan att behöva gräva fram den.
Vi åkte vidare mot Trollhättans Folkets Park och efter en stund gav vi upp sökandet och åkte vidare mot nästa cache som var Barbro Jönsson som jag tror de flesta känner till...
Cachen hittades snabbt och lätt och vi tog oss vidare mot Vargön och nästa på tur var Trollhättans modellflygklubb, vägen dit var fint skottad och cachen kunde snabbt hittas, mötte två frusna ryttare på vägen dit.

Denna resan blev MPLL:s bonus ride, vi kallar det så för att de cacher jag tidigare loggat kunde han passa på att logga när vi ändå var förbi och tvärt om i bland för mig.
Nästa cache blev lite jobbigare än vanligt, jag hade hittat den förut då på hösten men i går blev det lite problem då vi fick möte av en annan bil på den smala vägen, det slutade med att vi åkte lite ner i diket och satt fast...

Mannen vi passerade kom tillbaka och hjälpte till att dra upp oss ur diket och vi kunde fortsätta mot cachen Forstena, cachen hittades inte i snön så vi tog oss till
Pont du Sud vilken hittades snabbt och lätt.
Väl i Vargön åkte vi till Hästevadet, DRIVE BY klev och Randhemsvallen dessa hittades snabbt och lätt och vi drog vidare mot Vänersborg.


Randhemsvallen

Nere vid Vänersborgs anstalt hittades Discgolf, Villa Hehrne, Playan och
Brinkebergs Kulle monument dessa hittades utan problem.
Vi åkte vidare mot centrum till Old H-2-O Tower som vi varit på tidigare, denna gång hittades cachen snabbt och lätt och vi åkte sedan vidare till ST1 Vassbotten och denna var en fin (drive in) som kunde plockas fram snabbt av MPLL.
Nästa cache på tur var Samåkning Skroten vilken var lite kul att ta sig till då vi använde oss av cykelbana lite, cachen hittades sedan snabbt och lätt.
MPLL på G
Nu var vi hungriga och tog oss till Stallbackabron för att logga och äta lite. detta var inga problem för vi tog drive in på Mc Donalds och vidare till cachen som hittades lätt.
Nu åkte vi hemåt mätta och trötta men ändå nöjda, för min del blev det 17 loggade cacher och för MPLL ett par till.


1 kommentar:

  1. Dramatisk vintertur! Inte kul att hamna i diket, där kunde ni ha fått sitta länge om den andra bilen inte sett vad som hänt!

    SvaraRadera