Leta i den här bloggen

lördag 9 januari 2010

Hallands tur

I går åkte jag och MPLL på en Hallands tur och tanken var att vi skulle hitta så många cacher som möjligt i det snötäckta landskapet.


På väg ner till våran start

Vi började med att ta oss ner till Kvibille och den första cachen som loggades var Tjärdalen /Road cache utanför samhället, nästa cache vi åkte till var Dead man walking och på väg dit såg vi ett par hungriga får.

Fåren hade stuckit in huvuden i balen...

Efter den cachen åkte vi till Holmen-kollen och denna hittades snabbt och fint och vi var på väg till nästa som var Kvibille kyrka, och även denna hittades fort och i detta ögonblick fick vi för oss att kolla till den nya Power Trailen så vi åkte bort till de första cacherna och kollade om det skulle funka i snön men det var inget att tänka på då de tre första cacherna var nergrävda i snön.

Vi vände på klacken och körde vidare mot Vapnö och den första cachen på vägen dit var Forntidens Europaväg här fick vi känna på lite snö över cachen och tro mig det är inte roligt att cacha i 13 minusgrader och ligga och krypa och borsta bort snö på stenar mm.


MPLL söker cache i snön.

Vi fortsatte mot nästa cache som var Lizzi´s café en snabb drive in cache och vi kunde ta oss vidare mot Vatten. Även denna hittades snabbt och bra och vi körde vidare mot Wapnö slott och mejeriet, denna cache hittades snabbt och vi kunde ta oss in och titta till produktionen i mjölkfabriken.Utanför fanns det istappar av storleken Stor


Nu åkte vi in till Halmstad och försökte oss på
S:t Nikolai Kyrka som vi inte hittade förra gången vi var här, denna gången hittades den snabbt och lätt.
Nästa cache var #2 Prins Bertils stig Kronobränneriet och den hittades inte denna gången heller.
Nu åkte vi mot Haverdal och på vägen dit hittades Förlåt.

Lång väg i snön till
Förlåt...


Nästa cache var Kulturverket och efter den Hembygdsgården dessa hittades snabbt och smidigt.
Golfbanan stod på tur och denna cachen hittades snabbt men blev en överaskning då det flög upp en fjädersnopp ur burken, MPLL blev så full i skratt när jag öppnade burken att han knappt kunde sluta, själv blev jag inte rädd utan mer förvånad av va dom dök upp ur burken.. hehe den var rolig.
Nästa cache var Bro N 143 U där koordinaterna spelade oss ett spratt, denna burk hittades inte i snön.
Nästa ställe vi åkte till var Fjelldalens Slott och i cachebeskrivningen stod det att
Cachen ligger väl synlig så det finns ingen anledning att böka runt men det var precis det den inte gjorde så vi fick böka runt en hel del i stenhögen där cachen var placerad och tillslut hittade MPLL burken.
Väl framme i Haverdal åkte vi till Haverdalsstrand och även denna var gömd i snön.
Efter den åkte vi till Haverdals strandpromenad.
Nu tog vi en liten tur ut i skogen till fots för att hitta "Skallen" i ett stort stenröse från stenhuggaretiden, denna cache var placerad under en sten och här var det bara att hitta nollan och söka, efter en liten stund hittades cachen och vi kunde gå till baka till bilen för att åka till nästa cache.
Nu bar det ner till Havet igen och skallkrokens hamn där cachen var placerad ute på en pir, denna hittade snabbt och vi kunde ta oss vidare mot nästa cache.Nu bar det iväg till Don Quijote där MPLL hittade en cache genom att söka genom ett arsle på en häst... heheFin väderkvarn vid Don Quijote
Åter i väg mot nästa cache som var Sjömärket - Särdal och också denna cache hittades snabbt och lätt, träffade på en dam på längdskidor som frågade om det var något fel på sjömärket... nej inte i dag i alla fall.
Nästa cache att hitta i snön var Västerhagen, en gamal dansbana där cachen låg utanför området, cachen hittades snabbt och vi tog oss vidare mot Potatis.
Potatis hittades snabbt och vi kunde ta oss vidare på vår jakt på burkar, Haverdals Bro var på vägen till Harplinge så den var man tvungen att hitta och det var ju inga problen med den. Mot Harplinge hittades Kullakurvan och
Harplinge Ridklubb, efter dessa åkte vi till Harplinge IK och också denna hittades snabbt och lätt.
Nästa två cacher Hembygdsgården och Linbastan hittades inte trotts ganska långt sökande i snön runt om.
Nästa cache vi åkte till var Harplinge Kyrka och denna var verkligen en snögrävarcache, någon smart snöplogare hade täckt över det enda stället under ett uthus där man kunde få ut cachen med en meterhög snödriva....
Men här var det bara att ta på handskar och gräva, tillslut så kunde MPLL putta ut burken ur mitt nygrävna hål.
Nästa cache var Plönninge och den hittades snabbt och bra och vi tog oss en tur i bilen till "Bunkern" Stensjö utmed kusten, denna cache hittades snabbt med hjälp av MPLL:s förmåga att hitta svårt placerade burkar.Nu började det mörkna och vi drog oss uppåt landet ovanför Falkenberg till Olofsbo där hittades 8 cacher i snabb följd vilka var:
Vi åkte sedan vidare mot Glommen och hittade Morups IP och Glomstenen eller Glumstenen / Glomstone or Glumsto och även Kärleksbänken, efter dessa tog vi vägen hemåt och på vägen hittades:
Detta var en riktigt kul dag med flera överaskningar och kallt väder och många hittade cacher trotts snö som hindrade sökandet.
Ni som har lust att ta denna turen passa då på att göra det snart för våra spår i snön är nog kvar ett tag till.... hehe.

1 kommentar:

  1. Verkligen en iskall tur!! Kul att se bilder från flera cacher som jag besökte under våren/sommaren, det ser något annorlunda ut på vintern!

    SvaraRadera