Leta i den här bloggen

lördag 28 november 2009

0m mig (oss)

Hej jag heter Patrik och har alias The Explorist på geocaching.com/se. mitt stora intresse är ju geocaching som jag började med fredagen den 13 juli 2007, den första cachen hittade jag med min fru 15 juli 2007 det var cachen 1701 #3 som är placerad i Brodalens industriområde i Partille av macjolo. Efter den dagen blev jag ganska hel såld på geocaching, gps:er hade jag haft ett par stycken och vid detta tillfälle hade jag en Explorist XL där av mitt alias, efter ett par cacher så tyckte jag att den stora gps:en var lite klumpig att ha runt halsen då jag tar mig fram med moped så jag sålde den och köpte mig en Garmin Etrex Legend cx som fick ta över ett tag för att senare bli utbytt mot en Colorado 300 som också den blev ersatt av den mest bäste gps map60csx som jag har kvar men kör helst med vår senaste Oregon 200 som är ganska så oslagbar i caching sammanhang, jag har i nu läget haft ett 15 tal olika gps:er att navigera med och fler blir det säkert.

I Augusti 07 tog vi ett uppehåll i cachandet då min fru skadade sitt knä och vi kunde inte fortsätta med det roliga vi just börjat med, 12 Februari 08 tog vi våran nästa cache och efter det har det bara runnit på, 2008 tog vi 784 cacher.
17 Februari 08 placerade jag ut min första cache
The explorist som inte är så jätte tilltänkt men fungerar och är ju min första... I dagens datum har jag 65 aktiva cacher ute var av 60 vanliga 2 multicacher och 3 mysterycacher, jag tycker det är roligt att ha cacher ute och få roliga mail om hur dom mår mm.
Min första FTF
2008-03-17 GC1A78C Light Path #1, The Riverside tog jag med Holle02 och jag minns det mycket väl då det blivit massa nysnö så det var inte lätt att hitta den lilla rackarn, vår första egna FTF hittade frugan och efter det har det blivit 67 stycken utan att vara fullvärdiga medlemmar.
Nu har vi varit premium ett tag men ej utnytjat FTF chansen för det.

Mitt första Event var
Göteborg Flash Mob (WWFM IV) av Jozii vilket var en kul grej man fick se ansikten på deltagare man hört om, nu har jag varit på 9 event och ett (Cache In Trash Out Event) där man ställer upp att hjälpa till med att städa ett område på skräp som ligger i naturen, känns som man gör en god gärning då det finns så mycket folk som inte bryr sig om vår natur.
Mitt första FAD var 2008 (
Fumble After Dark 2008) i Borås vilket jag tog geomopeden till 1 November i 4 minus grader, i år hölls det hemma i stan vilket är bra.
I skrivande stund har vi nu kommit upp i 2374 cacher och det bara rullar på av bara farten, nu är det ju så att här hemma i Göteborg har jag hittat nästan alla cacher så jag får försöka att ta mig turer utanför stan och det har jag gjort ett par gånger.
Jag och min fru har studerat google-kartan över områden vi kan ta oss till med geomopederna och några längre sträckor har vi inte åkt ännu
bara jag ensam har tagit mig till Borås, Varberg, Stenungsund, Lilla Edet, Alingsås mm
Trollhättan har jag varit i två gånger varav den första åkte jag upp med tåget och tog mig runt till fots med 28 cacher loggade och 25,3 km avklarade villket kändes dagen efter då man inte är så van vid att gå så långt, men då fick man lära känna Trollhättan på ett sätt som man inte gör annars.

Jag har bekantat mig med MPLL som bor ute på Hisingen och med dem har jag tagit ett antal hundra cacher jag inte annars skulle kunnat hitta själv då det finns skåpbil och båt att tillgå, några exempel på turer som jag varit med MPLL är Halmstad 2 gånger första gången hittades 82 cacher vilket var mitt personliga rekord och andra gången 197 cacher med Power Trailen som också blev en första plats på caching-SM som varade någon vecka innan det blev slaget.
Andra platser som jag och MPLL varit på är Timmersdala, Jönköping, Skara, Borås mm, vi har också varit ute i södra skärgården med båt och rensat upp bland öarna, de öar som inte togs var Kössö (Köpstadsö) och Vrångö.
Jag började skriva blogg om mina små äventyr 7 November 08 mest för att kunna titta tillbaka vad jag gjort men också för att andra får veta vad jag har varit.
 
Det var lite om mig, kanske vi ses där ute någon gång.

2 kommentarer:

  1. Låter kul, det här med geocaching! sitter för mycket inomhus....
    skall försöka få med dottern, skall få min första GPS på posten imorgon, en Globalsat 625, klockmodell, visste inte alls om denna sporten innan, föränns ikväll! tänkte bara ha den för motion.
    Levi i Huskvarna

    SvaraRadera
  2. Jag kan låva att du blir fäst vid det när man väl börjat.

    SvaraRadera