Leta i den här bloggen

söndag 13 januari 2013

Garmin Fenix


Jag har handlat en ny GPS,  Garmin Fenix en geocachingvänlig armbandsklocka som man alltid har på armen, hur bra är inte det?
Idag tog jag mig ut för att testa klockan in real life, cachen som skulle hittas var Kul i Ravinen av Kajoluan och jag tog mig fram med Geomopeden ca 20 meter från cachen.
Hinten var gran och på platsen var det en del granar och efter en stund fick jag kolla svårhetsgraden samt storleken på cachen.Det var en micro med en terräng på 3 och då förstod jag att det inte var på marken jag skulle söka.
Efter någon minut kunde cachen hittas uppe i en av granarna.
Jag hittade en lång pinne att plocka ner cachen med och loggremsan var stelfrusen men gick att logga ute på änden.

Vad tycker jag då om Fenixklockan:

Grymt häftig klocka med hint och beskrivning för geocaching samt att den är vattentät till 50 meter så den kan ju användas i ur och skur utan problem.
Motagningen var riktigt bra genom både tjock tröja samt vinterjacka.
Kartfunktionen är precis som de första handburna garmin Etrex, man ser cacherna på en gråskalig tom bild samt ett sträck till geocachen man navigerar till, i detta läge kan man välja kompass eller datafält för meter till destination mm

Här nedan en liten film från turen.1 kommentar:

  1. Mycket intressant! Jag har haft ögonen på denna klocka en tid men inte kunnat bestämma mig, extra svårt blir det nu när en ny handburen gps är på väg. Men man kanske behöver både och!

    Skall bli intressant att höra hur mycket kraft klockan drar och hur ofta du får byta batteri!

    SvaraRadera