Leta i den här bloggen

söndag 6 november 2011

Den stora eventdagen

Igår var det dags för den stora eventdagen, min dag började med att ta mig till Ramberget med Geomopeden för att medverka på  MorningTea &Coffee CITO.
Det var en gråmulen morgon som senare blev en riktigt skön November dag.                        
Det plockades skräp i en timma och sedan samlades vi vid utsiktsplatsen uppe på berget för lite kaffe och fika.

Eventet var slut vid nio tiden och då satte jag fart mot Fumble After Dark 2011 i Floda som började med en invigning kl 10:00       Eventet startade med föreläsningar och geoshoparna visade vad de hade med sig, vid ett bord stod Garmin och visade sina nya modeller, inga nyheter för mig då jag har samtliga i deras sortiment.
Ficklampsbutiken.se var där med ett gäng ficklampor att klämma och känna på.


Själv handlade jag inte så mycket bara ett Mega coin och Jazys senaste alster en liten bok om händelser i ett tioårigt geocaching Sverige med Jazy.               Jag gick till sal 1 för att se och höra på de Svenska reviewerna prata om deras verksamhet vilket var intressant, en hel del kaffe blev det i cafét för min del samt geocaching snack med begel, hebb, zeptho och  Peg54321.


Jag och  Peg54321 tog oss ner till cachen  Upper eastside och där var det fullt med folk som letade.

Dag eventet var riktigt bra och timmarna flöt på   snabbt, träffade på en massa trevliga cachare och Geomopeden hade jag strategiskt ställt vid ingången för att få så många loggar på som möjligt.      Klockan 17 samlades vi utanför utanför Novahallen och kön in blev bara längre och längre med förväntansfulla deltagare.  

Kön till inmatningen av koordinater var lång och inte så länge fick de första skattsökarna vänta förrän de var ute och jagade "cacher"
http://www.youtube.com/watch?v=nl4Fvhl1HY8

Vårat gäng

Vårat gäng beslutade sig för att ta oss över E20 och gå till närmaste traditionella cache, där letade vi en liten stund tills en liten plastbricka hittades.

så här kunde en cache se ut på FAD 2011

Vad skulle vi notera? är detta en geocache vi hittat? ja det var det tydligen, på bilden ovan är det cache 086 som visas.
I detta skede tänkte jag ge upp och ta mig hemåt men vi tog oss vidare och ännu en plastbricka hittades, en riktigt tråkig grej var att vi hade med oss en helt grön geocachare som bara deltagit på ett mega event tidigare på dagen med inte en enda hittad cache tidigare, undrar just vad han tänkte om Geocaching när det såg ut så här...

Vi avslutade vårt sökande efter plastbrickor och gick tidigt tillbaka till hallen för en go kopp kaffe och lite snack om dagen.
Efter detta tog jag mig hem med Geomopeden efter en riktigt trevlig dag, inte kväll.

3 kommentarer:

 1. Det verkar som om jag gjorde rätt som avstod från eventet...

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att ni bara orkade leta upp två av cacherna, jag kan garantera att ni hade haft väldigt roligt om ni hade fortsatt letandet och hittat de med ledtrådar på samt de mer speciella cacherna. Men jag inser också att vi arrangörer får ta på oss ansvaret för att vi inte informerade tillräckligt om det nya upplägget och hur det fungerade. Det skall vi naturligtvis göra bättre nästa år!

  Hallén: det finns drygt 700 personer som tycker annorlunda. ;)

  SvaraRadera
 3. Vi traskade vidare och tog väl ca 8-10 stycken med ledtrådar mm.
  Endast 1 fysisk burk hittades under våran tur, det var alltså inte bara två cacher vi hittade.

  Mvh Patrik

  SvaraRadera