Leta i den här bloggen

torsdag 7 oktober 2010

Nyheter

Skattjakt lågbakom misstänkt kylväskaEn kylväska fäst i ett rep under Västerbron i Stockholm orsakade ett stort polispådrag på torsdagen.


Väskan visade sig dock bara vara en del i den moderna formen av skattjakt, geocaching.


- Kylväskan innehöll bland annat en loggbok, en liten polisbil och en liten ficklampa, säger Christina Johansson vid Stockholmspolisen.
Det var vid halv tiotiden i morse som polisen fick larm om att en mystisk kylväska hänge i ett rep under Västerbron.


En helikopter skickades till platsen för att kontrollera väskan från luften. Även sjöpolisen och piketen kallades in.


Enligt polisen fanns det aldrig några indikationer på att väskan skulle innehålla något farligt – och det gjorde den inte. Poliser från piketen virade sig ner med hjälp av ett rep och fick loss kylväskan.


- Det visade sig att den hängt där sedan 2008 och ingick i en skattjakt, säger Christina Johansson.


Det rör sig om den moderna, världsomspännande formen av skattjakt som kallas geocaching. Deltagarna söker med hjälp av GPS-mottagare efter skatter, vars koordinater läggs ut på internet.


- Så väskan innehöll en loggbok där den som senast varit där hade skrivit sitt namn och datum. Alla som hittar den uppmanas även lämna en pryl i väskan så där låg en liten polisbil, en liten ficklampa och lite annat smått och gott.


Kylväskan är nu i säkert förvar hos polisen.


- Vi försöker få kontakt med den som håller i skattjakten, säger Christina Johansson.

1 kommentar:

  1. Jag har letat efter den cachen en sen och fruktansvärt kall kväll när jag var i Stockholm förra hösten. Det blev en DNF, jag räknade inte med att den skulle hänga under bron! Om den återplaceras är det läge att återvända och logga tror jag....!

    SvaraRadera