Leta i den här bloggen

fredag 11 september 2009

Ö-caching med frugan

I går fick vi vårt första mail efter intällningarna som medlem att det dykt upp en ny cache vid IKEA Bäckabol SKILSMÄSSOVARUHUSET som var utlagd av vår cache-kollega MPLL, vi stack i väg för att komma först till plats och väl framme hittades cachen snabbt och smidigt och vi kunde logga en FTF nr 58 i ordningen, då denna cache var placerad utanför på parkeringen gick vi in för att äta frukost och satte oss vid en fönster plats för att se när STF (second to find) loggen skrivs och mycket riktigt fick vi se två herrar smyga fram till stället där cachen var gömd.


Här står STF:erna och loggar

Efter vår frukost åkte vi ner till Kållered för att ta två cacher och den första var Stretered - Bocken Bruse vilken hittades snabbt och smidigt, nästa cache Tulebohöjd var det värre med då hinten var bakom sten i en skog full av stora stenar, det ända vi hittade där var två grävling gryt och lite kantareller men ingen cache så vi fick ge upp vårat sökande för att sedan åka hemåt.

Efter en tidig middag åkte vi till öarna i våran norra skärgård och först ut var Öckerö med cachen bergpropulsion av vår cache-kollega MPLL, vilken var publicerad i morse utan någon som hittat den tog vi oss dit först, cachen hittades snabbt och lätt och när vi väl öppnat loggremsan såg vi att vi var på andra plats att den var loggad en timma tidigare av Basement.
Nästa cache var Hönö - Sandvik viken låg ute på klipporna efter en liten promenad, cachen hittades snabbt och vi kunde logga.


Snabb funnen cache vid Hönö - Sandvik

Nästa cache var ca 800 meter där ifrån vilket skulle bli en utmaning så vi tog oss så nära som möjligt med mopederna, från ca 400 meter tog vi oss till fots till Hönö #1 som varit avstängd ett tag men som i dag är aktiv, cachen hittades snabbt och vi kunde återvända till färjan mot Hisingen för att ta en annan till Björkö.


Klipporna vid Hönö #1

Väl på Björkö loggade vi Välkommen till Bohus-Björkö som hittades snabbt och lätt, nästa cache var placerad längre in på Björkö vid hamnen Björkö-bomben. The one and only! fast detta var bara en cache...
Cachen hittades snabbt och lätt.


Björkö-bomben. The one and only!

Efter denna gick jag vidare till Trankokeri, frugan fick vänta vid mopparna för hon kan inte gå i bergen med sina dåliga knän, cachen hittades snabbt och jag kunde gå tillbaka till frugan för att fortsätta till Tomtens Olycka vilket blev en snabb logg då den var placerad nära vägen.


Trankokeri

Nästa cache var Sista Badet vilket blev en utmaning att gå till i den terrängen men skam den som ger sig, cachen hittades snabbt och lätt och jag kunde återvända till frugan och geomopederna för att ta nästa färja hemåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar