Leta i den här bloggen

torsdag 20 augusti 2009

Tur till Marstrand

I dag tog jag geomopeden på en ride till Marstrand och efter en halvtimme stod jag och väntade på färjan vid Kornhall, väl över åkte jag förbi Kärna till Bokskogen som hittades snabbt och smidigt.


Efter denna bar det iväg raka spåret till Marstrand och när jag väl kommit fram så tog jag mig till den stora silverpoppeln på Marstrands torg för att fota av årtalet när den blev planterad.


Efter detta tog jag mig upp till fästningen för att hitta Fortress n:o 2 - Carlstens Fästning vilken hittades snabbt och smidigt, fick dölja lite vad jag höll på med då det stod en man och trimmade gräset intill.

Nu bar det iväg förbi fästningen ut i skogen ner till St. Eriks Grotta där möttes jag av folk som fotade så jag gjorde likadant tills de försvann så jag kunde leta reda på cachen.
Cachen hittades snabbt när jag väl fick vara i fred och jag kunde fortsätta min färd längre bort på ön.Summer Paradise var nästa cache att hittas och det gjorde den snabbt och smidigt så jag kunde åter gå till stigen som jag lämnat.

Nästa cache på tur var Upptäck Kungälv - Skallens fyr där en ledtråd till mysterycachen finns cachen hittades snabbt.


jag kunde fortsätta till Upptäck Kungälv - Kärleksträdet och det var det verkligen, många hade karvat i stammen och dess grenar sina kärleksförklaringar.
Cachen hittades och ledtråden skrevs ner och räknades ut och jag kunde återvända till stigen jag började min resa på för att ta Upptäck Kungälv - Vägvisaren som hittades snabbt och lätt.

Tog färjan tillbaka till Koön och sadlade geomopeden för att logga min barndoms ö Trälen.
Väl framme vid Trälen var det som att tiden stod stilla, här har jag lekt och sprungit som ung det ser inte likadant ut idag som det gjorde förr tror att jag var fjorton år sista året vi bodde här allt ser likadant ut förutom att allt är sönder slaget.
Trälen hittade snabbt utan gps då jag studerat kartan väl, vi förde inte in koordinaterna till denna för det var inte tänkt att jag skulle köra ända hit men jag gjorde ett försök ändå som gick mycket bra.


Efter denna nostalgitripp åkte jag till Husvagnsgåtan där någon kört upp en husvagn upp på ett berg i ett buskage, väl framme hittades husvagnen snabbt och jag fick ta mig in jag åkte rakt genom golvet med ena foten men cachen hittades snabbt och jag kunde ta mig ut hel och ren.Detta var bland de skönaste turena jag kört då vädret har varit kanon för en sådan tur med promenader på bergen mm.
Jag kan rekomendera en caching tur till Marstrand med dess fina miljö av grottor växtlighet och berg med fina stigar att ta sig fram kanske inte med barnvagn men med lite äldre barn.
Turen på ön var ca 4 km.

2 kommentarer:

  1. Körde Trälen & Husvagnsgåtan för ett par dagar sen.. både två är väldigt grymma :)

    SvaraRadera
  2. Jag såg det i loggarna, den där husvagnen är ju livsfarlig att gå in i... hehe

    SvaraRadera