Leta i den här bloggen

onsdag 31 augusti 2011

Promenad event i Vättlefjäll

Den 1:e Oktober är det tänkt att jag skall ha ett nytt promenad event, denna gång i Vättlefjäll.
Eventet är inte publicerat ännu på grund av att man får inte skriva i eventbeskrivningen vilka cacher som skall besökas under vandringen samt kartbilden nedan fick inte vara med i beskrivningen.



I vilket fall så är det på gång, det blir några kilometer promenad genom skogarna för att logga lite cacher och fika tillsammans.

lördag 20 augusti 2011

Lite blandad caching

Såg att det publicerades en cache under the bridge vid Säveån där vi tidigare varit FTF på en cache.Vi började att packa det vi behövde för att ge oss av till denna och försöka oss på ytterliggare en FTF under samma bro, började att rigga för att komma åt cachen då ytterliggare 2 cachare dök upp och det visade sig vara Eaglewood och Andreasma som var ute efter samma mål.
Vi kom överens att hjälpas åt med att komma åt cachen å jag fick börja med ett försök som inte slutade så bra då jag fick mjölksyra i armarna och yrsel bestämma jag med för att bryta men får gratulera dom andra till FTFen och tack för hjälpen.




I Onsdags bar det iväg mot Halmstad med frugan och delar av MPLL för en heldag med caching.
Vi mötte upp Danne100 för att logga en mystery tillsammans, medans vi gubbar gav oss på mysteryn så tog fruarna ett försök på en letterbox i närheten.





Några loggade cacher under resan.





Vi tog oss till Haverdals naturreservat för en promenad tillsammans för att logga lite kluriga burkar.





Denna dagen slutade med 38 st loggade cacher i det fina vädret medans det regnade hemma i Göteborg.


I Torsdags bestämde vi med MPLL att ge oss på Hallèns cacher ovanför Skår vi mötte upp Herr MPLL jag och frugan och gav oss iväg uppför berget.
Cacherna hittades utan större problem och en trevlig tur i skogen med lite kantareller som jag och frugan kunde njuta av till middagen.













Senare på kvällen bar det iväg till Slottskogen och Azaleadalen för att gå på event vi kom lite tidigare än väntat och satte oss på ett trä för att vänta in andra cachare under tiden fick vi en pratstund med j-annie och Haider.
När det startade fick vi träffa andra likasinnade runt om i stan alltid lika trevlig att träffas,tack arrangören för eventet.
Efteråt bar det iväg till Kulturkalaset med frugan och halva MPLL för lite mat dryck.

fredag 12 augusti 2011

Med frugan på Hisingen

 Idag åkte jag och frugan över till Hisingen för att plocka svamp och burkar.
Detta fotot är taget på Björlandavägen med Garmin Montana i förbifarten.


Den första cachen vi åkte till var  Dragonskogen, en cache mitt i skogen fast det gick att ta sig fram med mopederna ganska nära, cachen hittades snabbt och kunde loggas.
Nu åkte vi vidare till Ragge1´s cache  Björlandagården och även denna cache kunde snabbt hittas.

Nu tog vi oss ut till Lilleby för att logga cachen  Halva Hisingen och här var det bara att ta sig upp till utsikten som var riktit fin, cachen hittades snabbt och lätt där uppe på toppen.


Nu tog vi oss till Torslanda för att plocka lite kantareller fast först måste man ju plocka en liten burk till och det fick bli cachen  Fore!, denna trodde jag skulle bli svår att finna men det gick fort.

Nu åkte vi till vårat super hemliga ställe där det "kryllar" med kantareller, lite som Narnia att man går in genom en garderob och rätt ut i skogen...
Det blev något kilo av det gula guldet innan vi åkte in mot stan för att logga dagens sista burk  I folkrörelsens spår som var en regular burk mitt i Masthugget, denna var riktigt bra gömd för mugglare men hittades förstås snabbt av oss.

Nu bar det iväg hem för att göra middag med stekta kantareller till.



måndag 8 augusti 2011

Ny premiär

Läste lite tidigare i hebbs blogg att det var något på gång så jag kopplade in min nya gps till datorn och där fick den sitta tills det var dags att säga natti natti.
22:01 fick jag mailet om en ny cache 1,2 km hemifrån och denna skulle bara tagas, snabbt in med koordinatern i gps:en och iväg med Geomopeden till nollan och där var den cachen och jag kunde logga 22:10.



Tackar hebb för denna cache, lite blött men vad gör det när man vill prova sin nya gps:)

Ny vän att leka med

Idag var jag och frugan ute en sväng i det hyggliga vädret, vi åkte bort till stadens marknad (Holmens) och tittade lite, efter det tänkte jag att vi skulle ta oss till Sisjön och titta lite i "affärer" hon tyckte det verkar roligt så hon sa okej till detta men min tanke var en helt annan än hennes.
Väl ute vid Sisjön körde jag direkt till närmaste Garmin butik (SS Marin &Bilbehör) för att se om dom har den senaste gps:en Montana 650t, och det hade dom såklart och till min fru som är så förstående för min hobby så berättade jag att denna är helt outstanding när det gäller geocaching med en riktigt bra skärm mm.


Nu är vi hemma igen och framför mig har jag nu min nya vän.


Har precis packat upp den och den fungerar som den skall, registrerade den hos garmin och fick ytterligare 30 dagars premium member som nu sträcker sig till Oktober 2012.

På bilden nedan har jag lagt ut mina andra gps:er för att ni skall kunna se hur stor den verkligen är.


Undrar just hur Dakotan känns i handen senare när jag använt Montanan ett tag...

Just nu ligger den på laddning och jag tänkte ge mig ut på en liten sväng senare eller imorgon.
Någon recension kommer det nog inte bli från mig för jag är så dålig på det.
Har ni frågor, går det bra.


torsdag 4 augusti 2011

Kinna och Skene tur

Igår morse lämnade jag och frugan Göteborg för att ta oss till Skene och Kinna med Geomopederna, på vägen dit loggades det några cacher för att sträcka på benen lite.

Det blev en riktigt vindstilla fin dag med sol och bästa caching humöret.


 Utsikt från BadKlippan utanför Kinna.


Vi hittade en liten grotta att svalka av oss i Skute gruva.






Smutsiga hörnet Final kunde även loggas.


Vid A way over and through hittade jag en stackars brax som låg och chippade efter andan i den grunda delen av ån, jag tog upp den och placerade den på djupare vatten och den började simma igen
Cachen hittades snabbt och lätt.














Det blev en riktigt trevlig tur med Geomopederna och vi fick loggat 62 cacher, det var ett tag sedan man hittade så många på samma dag. Det blev en tur på 240 kilometer.
Ett stort tack till cacheägarna runt Kinna och Skene för ett bra jobb med era burkar.