Leta i den här bloggen

fredag 28 augusti 2009

Några multi-cacher

I dag åkte jag och frugan till Hisingen för att ta ett par cacher och den första var Maja´s Suddigummi Switch som hittades snabbt och lätt, efter denna åkte vi till Havsutsikt? / Seaview? en liten multi i två delar som hittades fort och kantareller hittades också...
Nästa multi-cache var
I am rolling - The monument ute vid Volvo som har varit min arbetsgivare i elva år.
Alla tre stegen hittades snabbt och lätt, vi tog oss till skogs för att försöka hitta
Elledningen mellan Volvo och Biskopsgården också denna i tre steg, dessa hittades utan problem men terrängen var lite värre, jag tog bergsvägen och frugan gick på en gång stig nedanför.
När denna var avklarad började det regna och vi tog oss hem.

torsdag 27 augusti 2009

Liten tur till Torslanda

I går åkte jag och frugan till Torslanda och den första cachen vi kom fram till var multin Dansa in åskan på toppen där vi fick se Lilleby dansbana och en liten utsikt över viken från berget.






Till nästa cache MM # 2 The Froggy Grod Cache Lillebyrundan blev det en liten promenad i lite svårare terräng men cachen hittades snabbt och lätt och vi kunde återvända till närmsta stig som tog oss till MM # 3 Träsk Nissen Lillebyrundan där vi fick träffa Träsk Nisse och hans cache.
Efter denna åkte vi till MM #1 Ödetomten Lillebyrundan vilken hittades snabbt och vi kunde åka till vårt lilla skogs guld ställe och plocka lite till dagens middag, 1,5 kg kantareller blev det.
På väg hemåt tog vi vägen via Next Stop Volvo Museum som var snabb loggad och vi kunde fortsätta hemåt och rensa svamp.
Efter maten åkte vi till Modern Forestry #3 - Plogfoten vilken hittades ganska fort denna gång med rätt utrustning.



Det blev då 6 nya cacher var av två multi, nu är vi uppe i 1618 cacher.

Rensning av södra skärgården

Herr MPLL och jag tog oss en tur ner till södra skärgården och rensade lite och de cacher som hittades var:

X S S som MPLL placerade ut dagen innan vilken jag fick leta reda på under bevakning av ägaren och kunde logga en FTF.
Galterö Djupedalen
Galterö huvud som MPLL redan tagit
Frontnet #02: Galterö
Totoro, the magic tree cache
Frontnet #01: A room with a view
Brattholmen
Coastal 04 - Brännö
Styrsö Tången
Horsika
Myrevale
Abandon mine - Donsö
Blaufish's Julklapp
Gula udden - Styrsö
Going to Lilla Rävholmen? - Styrsö
Rävholmen
Styrsö Pottan
Crack
Wolf Island - Vargö
Stora Stårholmen
Strömsö - Göteborgsvarvet offspring#1 som MPLL redan loggat.

Det var lite blåsigt på sjön men lugnade ner sig senare och på kvällen var det nästan spegel blankt.
Detta var en tur jag sent kommer att glömma med mycket fina öar och trevligt sällskap vilket gjorde vår lilla ride riktigt kul.

måndag 24 augusti 2009

Båt tur

Jag har varit ute på en båt tur med MPLL och i det fina vädret hittades fyra cacher var av två FTF:er.








De cacher som hittades var Risö, rammen #2, Rammen och Rörö hamn och på hemvägen hittade jag MPLL:s egna cache Biskopsgården Beauty #4 som jag och frugan inte hittade tidigare, denna gång hittades cachen snabbt då jag fått hjälp av ägaren själv.


söndag 23 augusti 2009

Lite strul

I går så åkte jag och frugan till MM # 4 Krut-(burken) väl där ser vi att där står redan någon, det visar sig att det var herr MPLL som precis hade anlänt vi fick en trevlig pratstund och cachen hittades snabbt och smidigt på den första plats jag letade på. Vi pratade vidare och bestämde oss för att mötas upp vid The Abandoned Aga Place som vi vid ett tidigare tillfälle tittat på men ej har varit framme vid då det är ett inhängnat område som är bevakat.
Väl framme hittar vi ett hål under ett staket där vi tar oss in på området och går mot nollpunkten, väl inne söker vi runt i den gamla fabrikslokalen med krossat glas och duv spillning överallt, ledtråden visade sig stämma på flera ställen men tillslut hittades cachen och vi kunde pusta ut, tur att man hade en liten ledtråd för att hitta en liten nano-cache i ett stort hus är ju helt hopplöst annars.






På väg ut från byggnaden ser frugan att där står en väktare vid sin bil och håller på att öppna en grind till området, vi går skyndsamt där ifrån och lägger benen på ryggen när han ej är i synhåll runt hus knuten, väl vid staketet där vi kom in kröp vi under snabbt och smidigt flåsande då kommer vakten körande till oss och undrar vad vi gjorde där inne och påpekade att det är tydliga skyltar som visar tillträde förbjuden, vi förklarade att vi var på skatt jakt med gps och det köpte han då vi såg väl inte ut som några ligister eller inbrottstjuvar.
Efter denna cache skildes vi åt och jag och frugan tog oss till
Biskopsgården Beauty #4 av just MPLL som inte gav oss någon ledtråd av värde, vi letade en bra stund utan resultat och fick åka där ifrån utan logg.
 
Det är lite knepiga regler inom geocaching då man inte får gömma cacher i kyrkomurar eller rösen men det går bra att placera ut cacher på inhängnat område där det är förbjudet att ta sig in, men cachen måste ju hittas och då får man göra sådant i bland.
 
 

fredag 21 augusti 2009

Två nya cacher ute

I dag har vi varit ute och placerat ut två nya cacher, en vid Renströmska sjukhuset där jag redan har en cache men denna är en off side till den tidigare och fick namnet Renströmskas Vattentorn och den andra cachen placerades ut vid Jonsereds Herrgård.
Jag har varit ute och rekat vid herrgården tidigare men nu slog jag till, cacherna publicerades snabbt redan efter en halvtimme så nu får vi se vilka som tar FTF på dessa, jag har två namn jag kan tänka mig när det gäller FTF:er Tim Tim Go och TMR68 vi får väl se o´m jag har rätt.

Regnig fredag

I dag tog jag och frugan oss till Tagene industriområde för att logga en cache som vanligtvis är en multi men just nu ändrad till en vanlig, Korparna och Hemligheten, cachen var gömd i en gammal jordkällare och hittades snabbt.
Efter detta åkte vi hem i regnet.

torsdag 20 augusti 2009

Tur till Marstrand

I dag tog jag geomopeden på en ride till Marstrand och efter en halvtimme stod jag och väntade på färjan vid Kornhall, väl över åkte jag förbi Kärna till Bokskogen som hittades snabbt och smidigt.


Efter denna bar det iväg raka spåret till Marstrand och när jag väl kommit fram så tog jag mig till den stora silverpoppeln på Marstrands torg för att fota av årtalet när den blev planterad.


Efter detta tog jag mig upp till fästningen för att hitta Fortress n:o 2 - Carlstens Fästning vilken hittades snabbt och smidigt, fick dölja lite vad jag höll på med då det stod en man och trimmade gräset intill.

Nu bar det iväg förbi fästningen ut i skogen ner till St. Eriks Grotta där möttes jag av folk som fotade så jag gjorde likadant tills de försvann så jag kunde leta reda på cachen.
Cachen hittades snabbt när jag väl fick vara i fred och jag kunde fortsätta min färd längre bort på ön.



Summer Paradise var nästa cache att hittas och det gjorde den snabbt och smidigt så jag kunde åter gå till stigen som jag lämnat.

Nästa cache på tur var Upptäck Kungälv - Skallens fyr där en ledtråd till mysterycachen finns cachen hittades snabbt.


jag kunde fortsätta till Upptäck Kungälv - Kärleksträdet och det var det verkligen, många hade karvat i stammen och dess grenar sina kärleksförklaringar.
Cachen hittades och ledtråden skrevs ner och räknades ut och jag kunde återvända till stigen jag började min resa på för att ta Upptäck Kungälv - Vägvisaren som hittades snabbt och lätt.

Tog färjan tillbaka till Koön och sadlade geomopeden för att logga min barndoms ö Trälen.
Väl framme vid Trälen var det som att tiden stod stilla, här har jag lekt och sprungit som ung det ser inte likadant ut idag som det gjorde förr tror att jag var fjorton år sista året vi bodde här allt ser likadant ut förutom att allt är sönder slaget.
Trälen hittade snabbt utan gps då jag studerat kartan väl, vi förde inte in koordinaterna till denna för det var inte tänkt att jag skulle köra ända hit men jag gjorde ett försök ändå som gick mycket bra.


Efter denna nostalgitripp åkte jag till Husvagnsgåtan där någon kört upp en husvagn upp på ett berg i ett buskage, väl framme hittades husvagnen snabbt och jag fick ta mig in jag åkte rakt genom golvet med ena foten men cachen hittades snabbt och jag kunde ta mig ut hel och ren.



Detta var bland de skönaste turena jag kört då vädret har varit kanon för en sådan tur med promenader på bergen mm.
Jag kan rekomendera en caching tur till Marstrand med dess fina miljö av grottor växtlighet och berg med fina stigar att ta sig fram kanske inte med barnvagn men med lite äldre barn.
Turen på ön var ca 4 km.

onsdag 19 augusti 2009

Onsdags caching på hemmaplan

I dag tog jag och frugan oss ut till Eriksberg och MMT#14 Kombarrisen som hittades ganska fort men det roliga eller skall jag säga häftiga med denna cachen var just trädet som lyft upp stenbumlingen med åren.

Trädet med stenbumlingen i sig.
Efter denna cache åkte vi ut till Säve igen tredje gången på kort tid för att logga dagens färsking A Planespotters Heaven vilken hittades snabbt och lätt.


Säve flygplats

Det har publicerats flera cacher här ute och vi tog chansen att logga dessa också VARNING FÖR..., Fånarna på farmen och Öxnäs By som alla var en liten micro och lätta att hitta.


Senare på eftermiddagen åkte vi till Liseberg för att hitta Liseberg Spotting Cache, en cache man finner och sedan placerar på ett annat ställe närheten av Liseberg

Denna hittades snabbt och lätt och vi fick chansen att placera den på ett annat ställe bakom Liseberg.


Under staketet blev vårat gömställe.


Balder





tisdag 18 augusti 2009

Borås tur

I dag blev Borås turen av och jag tog mig hemifrån vid halv sjutiden och på vägen loggade jag en cache i Hultafors och väl i Borås så loggades 51 cacher och de flesta cacher på turen var racecacher i en serie om 40 st som blev publicerade den 13:e denna månad, jag hittade alla i cacheracet utom en som tydligen blivit mugglad.

Jag tog några vanliga cacher också men inga våghalsiga på grund av mina armar som är inflamerade.

Här är en skärmdump hur det ser ut i Borås i dag på min karta efter turen.
På väg hem åkte jag till Önnerödsskolan i Landvetter som hittades snabbt och lätt för att sedan fortsätta hemåt, väl hemma har sonen hjälpt mig med en mystery #1 - The Legend Of Zelda som han löste utan vidare då han kunde alla siffror som behövdes, när koordinaterna lagts in i gps:en for jag och frugan till nollpunkten och där var den lille cachen.
Det blev sammanlagt 54 cacher denna dag och nu är vi uppe i 1563 cacher.

måndag 17 augusti 2009

Tilltänkt Borås resa

Nu har vi passerat 1500 cacher och fler blir det då Borås resan planeras, jag såg av min förvåning att det kommit 40 extra cacher som en liten bonus...

Här är en skärmdump över Borås som visar villka vi redan tagit och de nya cacherna inringade.

Borås resan med geomopeden kommer troligen bli av i morgon eller Onsdag beror lite på väder och vad läkaren säger...

Jag skulle byta loggremsa på min cache säveån no nano och råkade falla ner till ån och sträckte armana så pass att jag i dag inte kan lyfta tungt och det börjar bli lite besvärligt nu.

torsdag 13 augusti 2009

Torsdag

Vi har varit ute under semestern ett antal dagar och har kommit upp i 1493 cacher och snart antagligen i dag så är vi uppe i 1500 cacher efter en tur.
Jag har varit i Kungsbacka två gånger, Kungälv samt hemma i stan och det har blivit många denna sommar, nu är det bara en vecka kvar snart på semestern och jag har ännu inte varit i Malmö eller Borås men vi får väl se hur det blir.
Här är lite kort som är tagna över turerna.

BISKOPSGÅRDEN Beauty #1


Ett grävlingide med tydliga spår på väg till Röse i Forsskogen i Kungsbacka.


Jag vill passa på att gratulera jozii till http://geobloggen.com/ som jag tror kommer gå långt just för att han gjort om geocaching Kungsbacka till en geoblogg över hela Sverige.







torsdag 6 augusti 2009

Lilla Edet tur

I onsdags tog jag mig en tur till Lilla Edet med geomopeden och vägen jag körde var Kungälv, Diseröd och upp till Lilla Edet och hemåt blev det andra sidan av Götaälv, Göta, skepplanda och Ale ner till stan igen.
På turen hittades 26 cacher och när jag väl kom hem så såg jag att det publicerats 8 kyrkocacher till så det var bara att dra vidare genom stan till Lövgärdet, Säve, Tuve, Frölunda och Askim, en tur på ett par extra mil när man ändå åkt så många innan samma dag.
34 cacher blev det sammanlagt denna dag och det är ju inte fy skam det heller.

måndag 3 augusti 2009

Måndag 3 Augusti

I dag på dagen åkte vi ut för att ta ett par multi-cacher, det blev en [The Beatles] Let It Be uppe på Kapellplatsen som hittades efter en stund.
Efter den åkte vi till Järntorget för att finna
[The Beatles] Real Love men där fann vi inget, får väl återkomma till den en tidig morgon då det är ganska mugglar tätt här.
Nästa cache att besöka var
GKV #19 - Biskopsgårdens kyrka som hittades snabbt och lätt, regnet kom tillbaka så vi tog oss hem, sedan regnade det resten av denna dag....

söndag 2 augusti 2009

Challenge- cacher

Det publicerades ett par challenge cacher och två av dom kunde vi ta för att vi har kvalifikation för det.


Challenge listan gjord av Skattletaren

De cacher vi kunde logga var Challenge #087 - 100 founds on one of my hides då man måste ha en egen cache med minst 100 loggar i som har hittat cachen.
Den andra cachen var Challenge #005 - 1000 founds där man måste ha loggat minst 1000 cacher, dessa två hittades snabbt och lätt och vi kunde återvända hemåt.

lördag 1 augusti 2009

Lördags caching

I dag vaknade vi tidigt och hade ett par nya kyrkocacher att ta oss ann som ploppat upp på vår karta, första cachen att besökas var GKV #11 - Örgryte nya kyrka och väl framme hittades denna snabbt och lätt.
Härifrån rullade vi ner till nästa
GKV #12 - Örgryte gamla kyrka som oxå den hittades snabbt och lätt, efter dessa åkte vi vidare till GKV #15 - Buråskyrkan som loggades omgående och tilläggas skall att dessa cacher i serien (Göteborgs kyrkovandring) är väldigt lätta cacher att hitta och rekomenderas till barnfamiljer mm.
Nästa cache att hittas var
GKV #16 - Kungsladugårds kyrka som också den hittades snabbt och lätt för att sedan åka över till Hisingen och GKV #20 - Länsmansgårdens kyrka som loggades ca 08:50.
Det var 5 snabba cacher och dagen har precis börjat och kl 10 skulle vi på loppmarknad på Heden.
Väl hemma ser vi att det publicerats en ny serie (Arkitekturvandring i Utby) på 8 cacher och en final-cache som man inte ville missa och det gjorde vi inte för gps:en laddades och vi drog iväg på detta snarast och de cacher som hittades var:

Arkitekturvandring i Utby #1 Villa Athena
Arkitekturvandring i Utby #2 Arvid Bjerkes villor
Arkitekturvandring i Utby #4 Myrornas barnhem
Arkitekturvandring i Utby #5 Utbynässkolan
Arkitekturvandring i Utby #6 Utby egnahem
Arkitekturvandring i Utby #7 Mormontemplet
Arkitekturvandring i Utby #8 Tvättstugan
Arkitekturvandring i Utby #3 Utby kyrka
Arkitekturvandring i Utby #9 Final

En rolig serie där vi också mötte TMR68 vid final cachen, efter dessa cacher är vi nu uppe i 1400 cacher och fler kommer det bli denna semester då jag har planerat resor till Borås, Lilla Edet och Malmö.