Leta i den här bloggen

söndag 27 februari 2011

Söndags tur på Hisingen

 I dag blev det en tur med Geomopeden till Hisingen för att logga lite cacher, jag tog mig först till Lindholmen och cachen Göteborgs äldsta sjömanskrog/Gamlapolisstationen som min kära Gc kollega MPLL placerat ut.
Denna cachen hittades snabbt och lätt med hjälp av hinten, jag tog mig vidare till Pölsebo där jag tidigare haft en cache.
Det gick inget vidare med att hitta denna lilla burk så jag fortsatte mot Koppartrans II, denna hittades omgående med bra koordinater.
Jag åkte vidare mot Torslanda där det finns ett antal ologgade burkar som jag ej ännu tagit, den första burken där borta blev Brandbilen som försvann, en lätt burk att finna, jag åkte vidare till ÅKES som var ännu en MPLL cache som hittades snabbt och lätt.
Nästa cache var Hjuviksvägen och den var omöjlig att köra moppe på så jag fick kliva av och gå de ca 200 meterna.




Jag tog mig vidare till De små skatternas skatt och denna hittades snabbt i en liten skogsdunge, åkte senare vidare mot Det slutna rummet och här fick jag leta ett tag utan resultat, läste loggarna och alla verkade hitta denna lätt men jag fann inget så jag gav upp och åkte vidare till nästa cache som var Mannen som gick upp i rök, denna hittades efter lite letande och jag kunde ta mig vidare till Linus Puttekulebytarskatt, denna cache hittades snabbt och lätt.




Jag åkte mot Lilleby och cachen Bronsålderssundet och även här var det en snabblogg och sedan vidare, nu tog jag mig hem till MPLL för en kaffe och lite värme, Ragge1 var också där och hälsade på.
Efter detta besök var det tänkt att jag skulle åka hemåt men jag kunde inte sluta dagen med 9 hittade cacher utan jag tog mig till 29;1 Kammaren och här fick jag leta en stund tills jag hittade en öppning i grottan att ta mig in, väl inne hittades cachen snabbt och jag var snart nere vid Geomopeden igen.
 Nu när jag ändå var så nära Hisingsparken kunde jag inte låta bli och försöka mig på Ragge1s två cacher där.
Jag tog mig upp till Tuve och parkerade Geomopeden i början av motionsspåren för att med en rask takt försöka mig på Ingen Reklam Tack! och det var inga problem att hitta den burken...












Jag tog mig sedan vidare på de hala stigarna till Julhälsning/Christmas Greetings från/from Ragge1 och även denna lilla rackarn hittades snabbt och lätt. Nu tog jag mig hemåt för att äta en god middag hemma i värmen efter ett par mil på Geomopeden.

lördag 26 februari 2011

Fredagstur med kamera, gps å glatt humör

Igår var det event Fredagstur med kamera, gps å glatt humör och vi möttes upp vid Gustav Adolfs Torg, jag var en halv timme för tidigt i stan så jag plåtade Tyskabron och Tyskakyrkan innan eventet 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Eventet började 18:30 och det var flera som var redå redan 18:15, vi träffades och pratade en stund och sedan bestämde vi oss för att ta en sväng ner till Stenpiren för att logga Earthcachen där samt en traditionell.

Jag har redan loggat dessa cacher så jag fick titta på, medans några andra kämpade för att finna cachen.


Vi tog oss vidare upp på Otterhällan för att logga andra cacher i området.


Där loggades Otterhällans pärla, vi gick vidare till Esperanto platsen där Petit finns som jag loggat för ett par år sedan.

Här nöjde jag mig och fick skjuts hem av MPLL efter en promenad i blåsten, det var skönt att komma ut lite på kvällen.




Idag har jag en kalender-cache att ta och det får bli en lugn ride med Geomopeden då det är isgata på vägarna.

fredag 25 februari 2011

UV och Reflex bana

Igår kväll åkte jag och paret poding och deras hund till Sisjön för att försöka oss på uv cachen Berg-UV och reflex cachen Mörkrädd?.
Vi åkte först till UV-cachen då den var närmast vägen vi kom ifrån, vi tog oss till startpunkten och där hittade vi en otydlig ledtråd för att fortsätta med spåret och vi fick avbryta denna cache då vi inte såg något med uv-lampan.
Vi tog oss vidare till reflex-spåret Mörkrädd? och här gick det trögt i början tills att vi såg en reflex en bit bort från nollpunkten, nu gick det av bara farten och vi fick nya koordinater till ett andra steg.

Poding letar burk

Vi tog oss vidare och tillslut hittades finalcachen på ett bra ställe.

Vi får återkomma till den spännande uv-cachen en annan dag.


Idag är det Fredagstur med kamera, gps å glatt humör event i stan och jag tänkte ta mig in till stan för att delta på detta event, fota är ju roligt,  jag har lite beslutsångest för vilken kamera jag skall ta med mig.
Det visar sig i kväll, mer om detta event kommer senare.


måndag 21 februari 2011

Kalendercache

Idag blev det en tur efter jobbet för att logga en kalendercache och cachen som loggades var Ånäsfältet, en snabblogg sedan hem till värmen.











Jag har en till cache att ta denna månad och det är på Lördag och det är ju inga problem då jag sparat några närliggande cacher för kommande kalendercacher, bland annat denna som togs idag.

söndag 20 februari 2011

Söndagstur i kylan

 Idag blev det en tur ut i kylan med Geomopeden och resan började mot Kortedala till cachen Citytorget High och här var det inga problem att finna cachen jag letade efter, det låg en motorsågs-TB i cachen som jag tog med mig.

Utsikt från berget från Citytorget High

Jag åkte vidare till Norra Kortedala och även denna lilla micro-cache hittades snabbt och lätt, nu åkte jag vidare ner mot Sävedalen och handlade lite mat till Söndags middagen men cachingen var inte över efter det utan jag åkte vidare mot Landvetter till cachen
Near Highway som var placerad på ett berg ovanför R40.













Cachen hittades snabbt och lätt och jag kunde åka vidare till Fludent Recycle som var placerad uppe i ett träd men som tur var så har bonden intill låst fast ett verktyg runt trädet så det gick att klättra upp och logga cachen lätt och smidigt, kallt om händerna var det dock.

Jag tog mig vidare till Mysten i Landvetter och här fick jag vänta in en mugglare som kom gående, när väl denne var förbi kunde jag storma stället som cachen fanns på och loggen var skriven på någon minut.
Nu skulle en annan cache loggas i Landvetter men den var inte med i gps:en och jag som var så säker på att det fanns en till att logga i sammhället, såg sen när jag var hemma att den var borta.
Nu åkte jag vidare till darkest61s cache Has anybody seen Jojje?   som är kvar efter hans bortgång, geocaching Sverige har mist en sann cachevän.
Cachen hittades snabbt och lätt och jag tog mig tillbaka till Härrydavägen för att åka ca 2 km mot cachen Johnny Cash foto
som även denna hittades snabbt och lätt.


Efter denna cache åkte jag hemåt men på vägen stannade jag till i Björndammen för att logga cachen Björndammens Parklek, här har man lekt av sig i sina unga dar, gick även på Björndammens skola i slutet av 70 talet. Det har legat en annan cache i samma skog tidigare men denna blev mugglad och sedan arkiverad.



Efter denna cachen bar det hemåt för att göra middag, det var en kall dag att köra Geomoped på men vad gör man inte för att stilla sin hunger efter plastlådor.
Nu är det 38 cacher kvar till 5000 founds och jag kan logga Halléns cache Unknown CacheChallenge #008 - 5000 founds.

Jag har varit på klätterbutiken i Gårda och inhandlat viktig utrustning inför vår och sommaren, jag har tidigare klättrat lite i berg men min klättersele har blivit för "liten" så det blev en ny sådan + en ny låsbar karbinhake samt en ny firnings mojäng som jag aldrig tidigare använt, har en firningsåtta sedan tidigare.

lördag 19 februari 2011

Tänkte ta en tur

Jag har i hela veckan tänkt att ta en tur med Geomopeden i helgen men idag blev det bara underhåll på min cache Aktiebolaget vin- & spritcentralen som varit instängd bland byggnadställningar och staket, nu fick jag bytt plats då den förra platsen byggts bort, lite tråkigt då den var så bra.
Nu blev det en lättare cache att ta D1,5 T1,5 på ett tråkigare ställe än tidigare, huvudsaken är att den är igång och det är kul, tror nog att det nya stället håller med tiden.
Kylan sitter i hela helgen just nu är det -11 grader, abstinensen efter att logga burkar påminns varje dag och nu är det en vecka sedan 127-cachen loggades i Fräntorp.
Jag har fått mail hela kvällen efter folk som vart ute och loggat mina cacher där ute, lite jobbigt att inte komma ut som man vill.
Jag får väl ta på mig rikt med kläder och logga några cacher i morgon Söndag, mer om det senare.

Ha en fortsatt trevlig helg.

lördag 12 februari 2011

(127 Timmar) cachen

Idag var det en kall morgon men jag trottsade vädret och tog mig ut för att åka på loppis, jag hade med mig min Gpsmap 62st för det skulle släppas cacher kl 12. Inför premiären av filmen 127 Timmar har Geocaching.se tillsammans med filmbolaget Twentieth Century Fox gömt 20 st cacher i vårt avlånga land och en av dessa publicerades endast 1,3 km hemifrån, jag själv var nere vid Bellevue rondellen när cachen släpptes så det var bara att knappa in koordinaterna och fara iväg.
Väl framme vid 127 / Fräntorpsgrottan var redan TMR68, McB och Ninjatummen på plats och vi började leta efter cachen. Det tog en stund att finna den rackarn och tillslut kunde TMR68 plocka fram cachen 58 minuter efter publicering. Cachen var bra placerad med tanke på filmens innehåll, jag har själv sett filmen och det var inte min favorit film precis.
Ett stort tack till Hallén som gömt cachen, jag pratade tidigare i morse med frugan om att bokskogen vid Fräntorp var ledig nu och att jag kanske skulle lägga ut en ny cache där då det är ett riktigt mysigt ställe men det är lite sent tänkt då Hallén hann före.

FTF gänget vid 127 / Fräntorpsgrottan



Jag håller på med Att försöka ta cacher på de dagar jag missat tidigare år ( kallar det för mina kalendercacher) och än så länge går det mycket bra, jag har inte så många kvar att ta men skall försöka att fylla ut kalendern detta året. 



De vita dagarna är dagar jag aldrig tagit någon cache.

lördag 5 februari 2011

Lördags tur på Hisingen

Idag tog jag en tur ut med Geomopeden i det blåsiga stormvädret och dagens mål var centrala Hisingen och den första cachen som besöktes var Flunsan och denna var inget svår att hitta.



Jag tog mig vidare till Simborgarmärket och även denna cache var lätt att hitta, jag tog mig vidare upp för Kärrdalsvägen till cachen SPÖKHUSET och även denna cache var lätt att finna, fick dock vänta ut en mugglare som kom förbi.

Jag tog mig vidare till Klaremossen och cachen Anemonen, också denna cachen var lätt att finna på bra koordinater.

 Jag tog mig vidare tillbaka till cachen EST. 1815 och även denna var ingen problem att finna, jag bytte ut en TB som jag hade med mig som är med i TB-racet.
Jag tog mig ner till MPLL för en kopp kaffe och lite caching snack sedan åkte jag vidare till boxerklubben och här fick man parkera på den smala vägen för att logga denna rackarn men det var inga problem.
Nu bar det iväg mot Skra Bro och denna var lite marig att fatta men det löste sig och burken kunde loggas snabbt och lätt.
Nu återstod bara en cache till innan jag tog mig hemåt och det var cachen IK Zenith, Denna var inga problem att finna och kunde loggas snabbt och lätt i dundret av den kraftiga blåsten.
Nu tog jag mig hemåt och vägen gick över Götaälvbron, här är ett kort över hamnen, ett disigt Göteborg.












Denna dagen var en tom dag för mig så nu har jag loggat denna dagen med, nästa viktiga dagar är 9-11 Februari och det skall nog inte bli några problem att finna några cacher dessa dagar.