Leta i den här bloggen

måndag 25 januari 2010

Söndags utflykt

I går Söndag åkte jag med MPLL och Karoki till Ullared en sväng och målet var lite shopping och lite mer caching, den första cachen vi stannade vid var Sjön Svarten där gänget rusade ut på sjön, hunden Asta och herr MPLL tog sig en sväng om ute på sjön.



Cachen var inte svår att hitta.



Vi åkte vidare till Ullared och där loggades Gekås innan vi gick in i det jättelika varuhuset.



besöket var inte långt och vi fortsatte att leta burkar och åkte till Why? vilken har en riktigt tråkig historia, cachen hittades i alla fall snabbt och lätt.


MPLL vid Why?


Nästa cache vi stannade vid var Döda Fallet i Yngeredfors och denna letade vi inte ens efter utan hoppade över denna då snön var ett hinder men hit vill jag gärna återvända, det verkar vara ett häftigt ställe.
Nästa cache vi åkte till var Dammen, denna hittades snabbt och lätt.
Nästa cache var bara ett stenkast därifrån och våran fyrbenta vän Asta hade det trevligt i snön, Ätrafors Luftvärnstorn hittades efter en liten stunds sökande.

Asta och MPLL vid Ätrafors Luftvärnstorn



Nedanför Ätrafors Luftvärnstorn

Nästa stopp var vid FJ - Ätrafors Station och denna cache hittades snabbt och lätt och vi fortsatte till AXTORNA HED vilken hade en riktig historia bakom sig.


Skvaltkvarnen i Axtorna stod på tur och denna hittades snabbt och lätt i snön, fint litet hus.

Nästa cache var Nydala kvarn som fortfarande är i bruk, cachen hittades snabbt och vi kunde köra vidare till nästa cache.
Nästa cache blev Älvsered, en snabb drive in för att senar åka vidare till Mjöbäcks Kyrka - Mjöbäcks Church som också var en bra drive in cache.
Vi åkte vidare mot Svenljunga och på vägen stannade vi till vid Stearinljus. där det rusades till den troliga cachebehållaren.
Vi åkte vidare en liten bit till Överlida industri & Hantverksmuseum och här fick vi traska i den djupa snön, cachen hittades snabbt med bra koordinater.

En gammal hederlig telefonkiosk vid Överlida industri & Hantverksmuseum

Vi åkte vidare till Överlida Camping, denna hittades snabbt bakom en skylt med vägen, nästa cache var Fattighus och även denna hittades bakom en skylt med vägen.
Nästa cache på tur var Holsljunga rastplats, en rastplats med fina toaletter och bad sjö inpå.
Vi åkte vidare till Hålväg som hittades snabbt i snön.
Vi åkte vidare till Svenljunga och stannade vid Lindgårde Bil, här har jag varit själv en gång men då hittades inte cachen, denna gång hittade MPLL cachen där jag själv tidigare letat.
Vi åkte vidare mot Örby där jag själv har en cache, bytte loggremsa åkte vidare hemåt, körde in mot Sätila och där loggades Sätila 1: Lygnern view.
Vidare hemåt tog vi en sväng till Välkommen till Härryda (Från Jonsered) och också denna hittades snabbt och lätt.
Det blev en bra tur med 20 loggade cacher och fina ställen fick man se.
















fredag 22 januari 2010

Torsdags tur

I torsdags åkte jag och MPLL på en förmiddags tur, då vi båda jobbade kväll denna vecka passade det utmärkt att ta en sväng.
Lite kort om denna turen, vi åkte först till Kungälv och där hittade vi Ica-stafett 3 och Ica-stafett 4 vi åkte vidare till Kode och där hittade vi Ica-stafett 6 och Sunmountain.



Vi åkte vidare mot Jörlanda och där hittades Motorway bridge , Ica-stafett 7 och Tunneln i Hagen, vi åkte vidare till nästa cache Självförsvar, behövs det? ute på Tjörn där jag blev avsläppt av MPLL då han skulle göra ett ärende i trakten, även denna cache hittades snabbt och för att komma åt den fick jag ta hjälp av min ståltråd.
Jag blev upphämtad en stund senare och vi tog oss till Stenungsund för att logga några andra cacher, After-cache som jag varit på 2 gånger tidigare, Ica-stafett 2, Ica-stafett 1 och även dessa hittades snabbt.
Jag fick ett sms från frugan att det dykt upp en ny cache i Kungälv där vi precis varit så vi åkte ner tillbaka för att försöka oss på en FTF och det fick vi kl 12:00.

FTF jakt upp till goolges Climb Up #1
Efter denna tog vi oss till Ica-stafett 5 i Rollsbo industriområde och sedan tog vi oss till Bohus för att logga Ett underbart vansinnigt projekt.
En härlig tur innan jobbet med 14 hittade cacher.

lördag 16 januari 2010

Trollhättan , Vänersborg

I går åkte jag och MPLL i väg på en kvällstur till Trollhättan och Vänersborg, efter de tidigare turerna i år visste jag att det var svårt att hitta cacher i snön men vi gav det en chans.
Den första cachen som loggades var Djurens minneslund Lilla edet och den hittades snabbt under ett träd så man fick gräva fram den i snön.



Vi åkte vidare till Trollhättan och nästa cache fick bli Storstenen ute i skogen och nu kände jag att vi var illa ute med ca 30-50 cm snö i drivor där ingen tidigare letat så några spår fanns inte, vi sökte ett tag men fick ge upp.
Vi lämnade skogarna och koncentrerade oss på mer stadscacher som inte var under snön, nästa cache blev Bike som hittades snabbt och lätt utan att behöva gräva fram den.
Vi åkte vidare mot Trollhättans Folkets Park och efter en stund gav vi upp sökandet och åkte vidare mot nästa cache som var Barbro Jönsson som jag tror de flesta känner till...
Cachen hittades snabbt och lätt och vi tog oss vidare mot Vargön och nästa på tur var Trollhättans modellflygklubb, vägen dit var fint skottad och cachen kunde snabbt hittas, mötte två frusna ryttare på vägen dit.

Denna resan blev MPLL:s bonus ride, vi kallar det så för att de cacher jag tidigare loggat kunde han passa på att logga när vi ändå var förbi och tvärt om i bland för mig.
Nästa cache blev lite jobbigare än vanligt, jag hade hittat den förut då på hösten men i går blev det lite problem då vi fick möte av en annan bil på den smala vägen, det slutade med att vi åkte lite ner i diket och satt fast...

Mannen vi passerade kom tillbaka och hjälpte till att dra upp oss ur diket och vi kunde fortsätta mot cachen Forstena, cachen hittades inte i snön så vi tog oss till
Pont du Sud vilken hittades snabbt och lätt.
Väl i Vargön åkte vi till Hästevadet, DRIVE BY klev och Randhemsvallen dessa hittades snabbt och lätt och vi drog vidare mot Vänersborg.


Randhemsvallen

Nere vid Vänersborgs anstalt hittades Discgolf, Villa Hehrne, Playan och
Brinkebergs Kulle monument dessa hittades utan problem.
Vi åkte vidare mot centrum till Old H-2-O Tower som vi varit på tidigare, denna gång hittades cachen snabbt och lätt och vi åkte sedan vidare till ST1 Vassbotten och denna var en fin (drive in) som kunde plockas fram snabbt av MPLL.
Nästa cache på tur var Samåkning Skroten vilken var lite kul att ta sig till då vi använde oss av cykelbana lite, cachen hittades sedan snabbt och lätt.
MPLL på G
Nu var vi hungriga och tog oss till Stallbackabron för att logga och äta lite. detta var inga problem för vi tog drive in på Mc Donalds och vidare till cachen som hittades lätt.
Nu åkte vi hemåt mätta och trötta men ändå nöjda, för min del blev det 17 loggade cacher och för MPLL ett par till.






måndag 11 januari 2010

Söndagstur till Stråvalla

I går åkte jag och MPLL på en snabbtur till Stråvalla, det hade dykt upp ett litet gäng cacher och vi kännde att dessa kan ju inte vara ologgade.
De cacher som hittades denna turen var Gamlabanvallen, Spången, Tennisvägen, Stråvalla totempåle, Frillesås torg, VARNING FÖR #3, och Cool Place.
Tre DNF:er blev det Bron över floden Kwai, Dalen intill och Sten på sten
som publicerades denna dagen, koordinater som inte stämde samt att vi inte hittade, såg idag att ingen annan hittat dessa heller... tråkigt.

Det blev i alla fall 7 cacher denna kväll.

söndag 10 januari 2010

Min utrustning

Tänkte skriva lite om vad som är bra att ha med sig ut när man geocachar, det finns ju en del utrustning som behövs vid geocaching för att ta sig till en cache eller serva en cache.
Jag har en standardutrustning som jag alltid har med mig när jag är ute och cachar samt att det finns annan utrustning för (speciella cacher)

med svårare terräng.

Det viktigaste av allt när man är ute på geocaching tycker jag är PENNA, det finns hundratals med cacher där ute som saknar penna, jag har alltid med mig en bläckpenna jag har även Ikea pennor i en liten ficka med mig när jag är ute likaså reserv loggremsor i zip påse ifall cachen jag besökt är fuktig eller stelfrusen, jag har även med mig ståltråd att kunna forma till krok eller förlänga armen med, det finns även cacher som finns gömda i spränghål i berg där man måste fiska upp cachen så ståltråd är ett måste. Jag har även med mig eltape om någon magnet har lossnat från någon cache.
Min utrustning innehåller även en multitång extra batterier till gps:en ficklampa och självklart mobil telefon med kamera för att föreviga platserna man har besökt.
Mobiltelefon är även bra att ringa med om du försätter dig i situationer du ej kommer klara dig ur.




Lite mera extrema cacher finns det redskap att ha med sig som rep, Gummibåt, vadarbyxor mm

Till vissa cacher har jag tillverkat verktyg för att komma åt och ibland får man improvisera och hitta på något på plats vilket är riktigt kul.



Har du några förslag, har du tillverkat något verktyg för att nå fram till någon cache, skriv gärna en kommentar nedan.





lördag 9 januari 2010

Hallands tur

I går åkte jag och MPLL på en Hallands tur och tanken var att vi skulle hitta så många cacher som möjligt i det snötäckta landskapet.


På väg ner till våran start

Vi började med att ta oss ner till Kvibille och den första cachen som loggades var Tjärdalen /Road cache utanför samhället, nästa cache vi åkte till var Dead man walking och på väg dit såg vi ett par hungriga får.

Fåren hade stuckit in huvuden i balen...

Efter den cachen åkte vi till Holmen-kollen och denna hittades snabbt och fint och vi var på väg till nästa som var Kvibille kyrka, och även denna hittades fort och i detta ögonblick fick vi för oss att kolla till den nya Power Trailen så vi åkte bort till de första cacherna och kollade om det skulle funka i snön men det var inget att tänka på då de tre första cacherna var nergrävda i snön.

Vi vände på klacken och körde vidare mot Vapnö och den första cachen på vägen dit var Forntidens Europaväg här fick vi känna på lite snö över cachen och tro mig det är inte roligt att cacha i 13 minusgrader och ligga och krypa och borsta bort snö på stenar mm.


MPLL söker cache i snön.

Vi fortsatte mot nästa cache som var Lizzi´s café en snabb drive in cache och vi kunde ta oss vidare mot Vatten. Även denna hittades snabbt och bra och vi körde vidare mot Wapnö slott och mejeriet, denna cache hittades snabbt och vi kunde ta oss in och titta till produktionen i mjölkfabriken.



Utanför fanns det istappar av storleken Stor






Nu åkte vi in till Halmstad och försökte oss på
S:t Nikolai Kyrka som vi inte hittade förra gången vi var här, denna gången hittades den snabbt och lätt.
Nästa cache var #2 Prins Bertils stig Kronobränneriet och den hittades inte denna gången heller.
Nu åkte vi mot Haverdal och på vägen dit hittades Förlåt.

Lång väg i snön till
Förlåt...


Nästa cache var Kulturverket och efter den Hembygdsgården dessa hittades snabbt och smidigt.
Golfbanan stod på tur och denna cachen hittades snabbt men blev en överaskning då det flög upp en fjädersnopp ur burken, MPLL blev så full i skratt när jag öppnade burken att han knappt kunde sluta, själv blev jag inte rädd utan mer förvånad av va dom dök upp ur burken.. hehe den var rolig.
Nästa cache var Bro N 143 U där koordinaterna spelade oss ett spratt, denna burk hittades inte i snön.
Nästa ställe vi åkte till var Fjelldalens Slott och i cachebeskrivningen stod det att
Cachen ligger väl synlig så det finns ingen anledning att böka runt men det var precis det den inte gjorde så vi fick böka runt en hel del i stenhögen där cachen var placerad och tillslut hittade MPLL burken.
Väl framme i Haverdal åkte vi till Haverdalsstrand och även denna var gömd i snön.
Efter den åkte vi till Haverdals strandpromenad.
Nu tog vi en liten tur ut i skogen till fots för att hitta "Skallen" i ett stort stenröse från stenhuggaretiden, denna cache var placerad under en sten och här var det bara att hitta nollan och söka, efter en liten stund hittades cachen och vi kunde gå till baka till bilen för att åka till nästa cache.
Nu bar det ner till Havet igen och skallkrokens hamn där cachen var placerad ute på en pir, denna hittade snabbt och vi kunde ta oss vidare mot nästa cache.



Nu bar det iväg till Don Quijote där MPLL hittade en cache genom att söka genom ett arsle på en häst... hehe



Fin väderkvarn vid Don Quijote
Åter i väg mot nästa cache som var Sjömärket - Särdal och också denna cache hittades snabbt och lätt, träffade på en dam på längdskidor som frågade om det var något fel på sjömärket... nej inte i dag i alla fall.
Nästa cache att hitta i snön var Västerhagen, en gamal dansbana där cachen låg utanför området, cachen hittades snabbt och vi tog oss vidare mot Potatis.
Potatis hittades snabbt och vi kunde ta oss vidare på vår jakt på burkar, Haverdals Bro var på vägen till Harplinge så den var man tvungen att hitta och det var ju inga problen med den. Mot Harplinge hittades Kullakurvan och
Harplinge Ridklubb, efter dessa åkte vi till Harplinge IK och också denna hittades snabbt och lätt.
Nästa två cacher Hembygdsgården och Linbastan hittades inte trotts ganska långt sökande i snön runt om.
Nästa cache vi åkte till var Harplinge Kyrka och denna var verkligen en snögrävarcache, någon smart snöplogare hade täckt över det enda stället under ett uthus där man kunde få ut cachen med en meterhög snödriva....
Men här var det bara att ta på handskar och gräva, tillslut så kunde MPLL putta ut burken ur mitt nygrävna hål.
Nästa cache var Plönninge och den hittades snabbt och bra och vi tog oss en tur i bilen till "Bunkern" Stensjö utmed kusten, denna cache hittades snabbt med hjälp av MPLL:s förmåga att hitta svårt placerade burkar.



Nu började det mörkna och vi drog oss uppåt landet ovanför Falkenberg till Olofsbo där hittades 8 cacher i snabb följd vilka var:
Vi åkte sedan vidare mot Glommen och hittade Morups IP och Glomstenen eller Glumstenen / Glomstone or Glumsto och även Kärleksbänken, efter dessa tog vi vägen hemåt och på vägen hittades:
Detta var en riktigt kul dag med flera överaskningar och kallt väder och många hittade cacher trotts snö som hindrade sökandet.
Ni som har lust att ta denna turen passa då på att göra det snart för våra spår i snön är nog kvar ett tag till.... hehe.













onsdag 6 januari 2010

Harbors of Gothenburg

I morse fick jag mail att det har publicerats en liten serie om 5 cacher och en final cache (Harbors of Gothenburg), MPLL hörde av sig och vi bestämde oss att åka på dessa en snabb tur i 10 minusgrader och snöoväder.
Den första cachen vi åkte till var placerad nere i Billdal och de övriga var placerade i Skintebo, Amundön och Önnered alla cacher var micros och var lätt hittade förutom cachen i Önnered som hade helt galna koordinater.
Jag hade tidigare på morgonen innan vi åkt hemifrån tittat på satelitbilden på denna cache och såg då hur galet det var så jag visste att denna skulle ge oss problem, men det löste sig då Tim Tim Go och Herr Sisjötrollen kom med de riktiga koordinaterna och vi kunde logga en gemensam FTF alla fyra.
Nedan följer två snötäckta kort från Harbors of Gothenburg #5
De cacher som hittades i serien var:
Jag vill passa på och tacka tuggah för en bra serie trotts en liten miss med koordinaterna men man lär sig med tiden.

tisdag 5 januari 2010

Tisdags tur

I dag tog jag och MPLL en tur ut för att cacha lite och den första cachen för dagen blev XMAS2009 - 21 - Ragnar nere i Kungsbacka, det hade precis börjat snöa ganska så mycket men det var inget hinder för mig och MPLL.

Efter Kungsbacka åkte vi mot Särö och Kullavik, vi skulle finna Kullaviks Hamn






Cachen hittades snabbt och lätt på första stället vi sökte på.




Efter denna åkte vi till Schnaus i Sisjön, denna hittades fort och vi åkte vidare till
Kungssten i just Kungsten, denna hittades snabbt då vi följde spåren från en tidigare cachare i snön.
Nu åkte vi upp till Landvettersjön för att ta oss ut till Långenäs ö, isen håller bra nu så man får passa på att ta sådana cacher som ligger placerade på öar i sjöar.
Väl framme var det en mindre snöstorm över isen men vem skiter inte i det när man skall ta en cache. Väl på ön fick vi leta en liten stund och till slut hittades cachen och vi blev lite gladare än vi var förut, nu var det bara att ta sig tillbaka till den varma bilen.
Den sista cachen för dagen fick bli Creepy Crawlers 2. som MPLL redan har FTF:at men jag fick en chans på, det var en fin bro denna cachen låg under och cachen hittades efter lite klättring där nere.


Creepy Crawlers 2.

Nu har vi kommit upp i 25 cacher detta året och fler lär det väl bli...

söndag 3 januari 2010

Första cache dagen för i år

I går vaknade jag upp lite snorig och trasslig i halsen men vad gjorde det när jag blev övertalad att åka med en tur till Ullared och Falkenberg med MPLL.

På väg ner stannade vi till vid
Gödestad Kyrka som MPLL redan loggat men som jag fick en chans på, cachen hittades fort och vi kunde fortsätta mot Ullared.

Väl framme släpptes M, P och ena L ut vid varuhuset Gekås och jag och Herr MPLL tog oss en tur med TB-bilen, först ut var
Gekås parkering vilken hittades snabbt.


Vy från Gekås parkering

Efter den åkte vi mot Falkenberg och på vägen stannade vi till vid FJ - Köinge Station som MPLL redan loggat men som jag fick chans att logga, vi körde vidare mot Trustorps kvarn vilken hittades snabbt och lätt och vi fortsatte mot Cortina en av Sveriges få dansbanor där även Hårdrocksgruppen AC/DC har spelat en gång i tiden, cachen hittades snabbt och lätt och vi körde vidare mot nästa cache, Falkenbergs Nya Tågstation. (Falken #1) och denna hittades snabbt och lätt med hjälp av ett verktyg som vi har haft med oss vid tidigare turer.

Nästa cache på tur var
Sjön och Stomma kulle vilken hittades lätt vid en liten sjö.


Kyrkan nära Sjön och Stomma kulle

Nu åkte vi in i Falkenberg och först ut var Stålboms konditori , denna hittades efter en liten stund och vi kunde ta oss ner till Tullbron och även denna hittades snabbt och lätt.


Tullbron


Grand Hotel i Falkenberg taget från Tullbron
De övriga cacher som hittades denna dag var:

Gamla Stan

GATE 5

Falkenbergs Idrottsplats

Gustaf Adam Ehrengranat

Falkenberg Skatepark

Vallarnas friluftsteater

Ihåligt träd

Garvareforsen

Shopping!

Shop till u drop


Kort från Ihåligt träd

Det blev 19 loggade cacher denna söndag och samtidigt de första för i år.