Leta i den här bloggen

onsdag 28 oktober 2009

FAD

Det närmar sig för Fumble After Dark 2009, förra året var det 206 st anmälda och i år är det än så länge 266 st, det slås rekord varje år för FAD, 2003 var det 15 deltagare.
2004, 19 deltagare
2005, 47 deltagare
2006, 77 deltagare
2007, 110 deltagare

Det skall väl tilläggas att varje deltagare kanske har en eller flera familje medlemar som ingår i ett Alias.
Om antalet deltagare blir mer än 500 stycken sammanlagt kommer eventet gå som Mega Event och risken är stor att det blir så.

Själv har jag laddat batterierna samt kollat upp lamporna som jag och frugan skall ha med oss på lördag.

I dag innan jobbet publicerades det en ny cache TOLEREDS BILVERKSTAD på Hisingen av min kollega och när jag ändå var på väg dit för att handla olja till geomopeden drog jag järnet dit och kunde logga en FTF 10:26, tack för den MPLL.
Nu har jag äntligen publicerat min cache 2000 founds Cykelbana längs Mellbyleden och först ut på den var Monway, grattis igen.

tisdag 27 oktober 2009

Halmstad Power Trail Tour

Då jag och MPLL bestämt att vi skulle åka någonstans och cacha på måndagen så blev det Halmstad igen för där släpptes ju en Power trail i lördags, vi gick upp tidigt och åkte ner med skåpbilen lastad med våra geomopeder.

Dessa cacher är ju statistik höjare och därför inte så genomtänkta precis som Gbg Bomben, men det var roligt ändå trotts vädret som var riktigt dåligt ibland. Vi hittade till och med ett flertal FTF:er som till vår förvåning inte var loggade.



Efter Power trailen åkte vi vidare runt i och utanför Halmstad och sedan baxade in geomopederna i skåpbilen för at ta oss hemåt, på vägen hem tog vi ytterligare ett antal cacher i Slöinge och runt om i omgivningarna varav en med kafferast, tack Landstedt för den trevliga pratstunden.
Väl på väg hem så tog vi ytterligare en cache som blev publicerad nära hemma, denna turen har slagit många rekord för både mig och MPLL och det var en tuff dag med väder som inte vart på vår sida mm.

Sammanlagt 196 cacher (tror jag att det blev) hittades på turen och med det har vi slagit oss in på Caching-SM 2009




Jag vill tacka MPLL för den trevliga dagen samt gratulera till 2000 hittade, snart är ni förbi mig...



lördag 24 oktober 2009

Halmstad PowerTrail

Nu har det skett igen.. en bomb eller en Trail utanför Halmstad av MercedesBenz 147 cacher.

Lördagstur

Igår blev det en tur runt på Hisingen med frugan och först ut var Brunnshuset i Brunnsbo, på plats stod Hallèn och loggade och vi fick oss en pratstund, MPLL kom en stund senare och vi åkte vidare till Backaplan och denna hittades snabbt och lätt.
Till nästa cache Nu kan det bara gå utför.... uppe på nordstans parkeringsdäck körde vi geomopederna så långt det gick och sedan tog trapporna de två sista våningarna, cachen hittades snabbt och på väg ner för trapporna mötte vi en väktare, väl vid mopederna skulle vi ta oss ner och körde vid sidan om bommen och i just det ögonblicket kom väktaren springande men vi visste inte vad han ville för vi körde järnet ner för spiralbacken.

Nordstan från ovan

Efter dessa tre cacher åkte vi till Kommersens marknad och där fick vi ett ryck att vi skulle ta lite fler cacher denna tråkiga mulna dag så vi beslutade oss för att ta oss till Borås med MPLL som chaufför och sagt och gjort vid 12:30 var vi på väg mot Borås och det hittades en del cacher.



MPLL uppe i Target


Borås Ubuntu Cache



Mölarps kvarn



Sammanlagt denna dag blev det 30 cacher, lite tråkigt väder men vad gör man inte för lite caching.


fredag 23 oktober 2009

Fredags tur

Jag har lång helg och det är ju kanon när man är geocachare, jag och frugan tog geomopederna och åkte till Lerum för att sedan ta oss en promenad i skogen.

Till den första cachen Häcksjön Rest var det ca 700 meter från där vi parkerade geomopederna, väl framme hittades cachen snabbt och vi kunde gå vidare 1 km mot Tösjön Rest, väl framme vid nollpunkten hittades cachen snabbt och vi kunde återvända de 1,7 km mot geomopederna.
Nästa cache på tur var Shahin #4 - A good start på andra sidan Lerum, denna cache hittades snabbt och lätt och vi tog oss vidare mot nästa Shahin #3 - The paddock vilken hittades fort den med.
Efter dessa åkte vi vidare mot Shahin #2 - The Härskogen trail en multi-cache i två delar där vi letade efter första steget men hittade inget så vi gav upp och åkte och handlade mat till middag och sedan for hem.

torsdag 22 oktober 2009

WherIGo och några andra

I går tog vi våran första WherIGo cache, jag och frugan mötte upp MPLL och försökte oss på Bridge walk som var en rolig grej och cachen hittades snabbt med hjälp av koordinaterna vi fick fram, det var roligt att gå en sväng med trevligt sällskap.
Nu när vi hittat tvåtusen cacher fick vi ta en sväng till Volvo Torslanda för att logga Challenge #006 – 2000 founds och denna hittades snabbt av frugan som har ett bra öga i mörkret.
I dag efter jobbet tog vi en sväng till Gårdsten och Keillers Damm #1: Wooden Bridge som jag inte hittade sist jag var där, denna gång mötte vi Ingabo som slog sig in i jakten efter den lilla burken.
Cachen hittades efter en liten stund och vi fick äntligen logga denna lilla rackare, vi skildes åt och jag och frugan tog oss upp till Sign Up som jag hoppade över sist jag var här på grund av mugglare.
Denna gång tänkte jag att nu skall jag upp för denna ställning och ta den lilla burken, så fort bussen åkt från busshållplatsen rusade jag upp mot mitt mål och klättrade upp, väl uppe hittades burken snabbt och lätt och jag kunde ta mig ner till marken igen för att ta oss till den nyaste cachen i stan Saras cache vid Östra Sjukhuset ett stenkast hemifrån, tänkte ta denna i morse vid 5 tiden på väg till jobbet men orkade inte jaga FTF på morgonen så den fick vänta, Grattis Monway till FTF:en.
I vilket fall så hittades cachen snabbt och lätt och vi kunde ta oss hem efter en liten tur.

söndag 18 oktober 2009

lördag 17 oktober 2009

Jakten på den 2000:de cachen

Nu har jakten på den tvåtusende cachen börjat och i och med detta kommer det att publiceras en cache av mig som kommer att heta (The Explorist 2000 found) eller något liknande.
Just nu i skrivande stund har vi hittat 1994 cacher och i morgon söndag så kommer jag sticka ut på en ride för att hitta minst sex cacher till för att nå mitt mål, tror att det blir en tur ner mot Hovås, Kungsbacka och fjärås vi får väl se.

I dag har jag varit ute en sväng för det kliar i fingrarna efter nya burkar, dagen började med Strömmensberg #2 vilken hittades snabbt och lätt.
Tog mig sedan vidare till Angered och Keillers Damm #2: The View som också hittades lätt med en bra hint, nästa cache hittades inte trotts att jag sökte i ca 20 minuter så Keillers Damm #1: Wooden Bridge fick jag DNF:a, åter igång mot nästa cache som var Kodammen #1: Water Fall hittades lätt och smidigt och jag kunde ta mig till geomopeden för att åka vidare till Gårdsten och Concrete Building In The Woods som var gömd väldigt väl men hittades snabbt och lätt ändå, nästa och sista för denna turen var Amazing Nature #2: Curly Branches som också denna hittades efter en liten stund.
Väl hemma på eftermiddagen tog jag och frugan en tur till sjön Prästtjärn i Partille för att hitta I Väntans Tider en liten promenad i skogen på kvällskvisten som slutade med att vi hittade en liten låda och vi kunde logga våran nr 1994.

tisdag 13 oktober 2009

Dagstur till Timmersdala

Jag och MPLL åkte upp till Timmersdala för att cacha lite, på vägen blev det ett gäng cacher och väl framme hittades det cacher i alla möjliga storlekar mest mickro i skogen.
Vädret var med oss mestadels av tiden men vi fick smaka hagel och regn också, regnet var en av anledningarna till att vi avbröt tidigare än väntat.


Före turen


Efter turen




Det blev sammanlagt 60 hittade denna dag och det är ju helt okej med tanke på vädret och tiden vi höll på, det blev några tagna i Skara på vägen hem som är inräknade i dessa.

lördag 10 oktober 2009

Tur till Danmark

Som ni läst så hade jag planerat en tur till Danmark och den blev av igår och båten lämnde Göteborg kl 09:00



Geomopeden fick ta plats bland de stora bilarna.
Väl i Danmark åkte jag upp mot Skagen och på vägen upp hade det precis skett
en olycka med vägen med tre bilar inblandade.
Raka vägen upp till första cachen som är en letterbox cache där man skall stämpla sin signatur, jag fick använda tummetott.
Cachen hittades efter lite sökning på nollpunkten gömd väl.


Efter denna cache åkte jag ner till Ranneröd för att ta ett gäng cacher och det gick väl lite trögt då vissa var gömda så bra med mossa över sig att man inte hittade ett flertal.









Batteri Nord


Fredrikshamns kyrka

Det var en härlig tur med fint väder, lite kallt på kvällen men vad gör man inte för en cache extra. Det blev många DNF:er då koordinaterna inte stämde på ett flertal av dom jag hittade, det var ca 5-8 meter från nollan på vissa.
Jag hittade sammanlagt 35 cacher var av en letter box cache och med denna resan gick vi över 1900 gränsen och närmar oss 2000 med storm steg.
Nu planeras en liten ride till efter helgen, vi får väl se åt vilket håll det bär.



torsdag 8 oktober 2009

Fjällbo park

Idag hade jag semester från jobbet och då passade jag och frugan på att ta oss till Fjällbo park som är en mystery cache där man måste ta sig runt och hitta sex olika platser i ett område, ett kul inslag i cachingen som löstes snabbt och lätt.

Planeringen av danmarks resan är färdig och jag tar dagen som den kommer så får vi se hur det går, har ingen riktig rutt planerad utan tar mig fram efter vad vägarna går, i alla fall skall det bli kul att cacha lite internationellt mer om hur turen blev kommer på lördag.

onsdag 7 oktober 2009

Lite planering

Sitter just nu och planerar en liten ride till Danmark som kommer att ske nu på fredag, på bilden nedan ser man hur det ser ut vid Ålbäck och Ranneröd och med geomopeden tror jag nog att det går att ta en del cacher i dessa områden
På bild 120 cacher
Det kommer att publiceras ett gäng cacher on the FAD day 31:e Oktober runt om i Göteborg och jag kommer att stå för minst 3 stycken själv var av en i en serie som leder till en final.
Jag och frugan har varit ute och tagit några cacher bland annat i Kållered runt Tulebosjön där det dykt upp en serie om 8 cacher där alla hittades snabbt och lätt, kan rekomendera dessa cacher om man är sugen på en promenad, själv tog vi geomopederna runt.
Vi har varit på Hisingen igen och tagit två av våra caching vänner MPLL:s cacher Säve depå som ligger alldeles utanför en vaktkur som också hittades snabbt och smidigt då man är som en vessla, den andra var Mr Ibra ute i Tumlehed och denna hittades snabbt och lätt denna med.