Leta i den här bloggen

fredag 31 juli 2009

Ut igen...

Ja då var det dags igen så fort maten var uppäten fick vi ett litet ryck och åkte till GKV #14 - Mariakyrkan som ligger ett sten kast från Ullevi där U2 spelar i kväll, det var ganska mugglar tätt men cachen hittades snabbt och vi tog oss till Tuve och GKV #21 - Glöstorpskyrkan där vi fick vänta in en rökande mugglare.
Cachen hittades snabbt och lätt och vi tog oss hem för att se om det dykt upp någon mer cache och det hade det gjort så ut igen och full fart till
GKV #18 - Älvsborgs kyrka, väl framme hittades cachen på marken en bit från ledtråden, troligen har den blåst bort från sin gömma men vi placerade tillbaka cachen där vi tror att den skulle vara.
Kan berätta att här i Göteborg har det varit stormvindar i två dagar nu.

Nästa cache att finna var
GKV #17 - Carl Johans kyrka och denna hittades snabbt och lätt på sina koordinater, nu bar det iväg hemåt för att logga dessa på datorn och väl hemma ser vi att våran kyrka hemma har blivit med cache så den skall vi ta senare i kväll när vi skall ut med vovven.

Ny FTF-jakt

Satt och beundrade google kartan på Geocaching.com och fick syn på en ny GKV #13 - Skårs kyrka inte så jätte långt hemifrån, ropade till frugan att ta på sig ytterkläder för det var dax att rusa.
När vi väl åkte i väg på geomopederna tog det inte lång tid innan vi var framme vid nollpunkten och kunde snabbt hitta cachen som låg helt orörd och vi kunde logga våran FTF nr 50.
Tack Ninjatummen för dessa kyrkocacher varav 4 FTF:er vi funnit.
Såg senare att det dykt upp en ny i Tuve GKV #21 - Glöstorpskyrkan men den får vi hoppa över för nu är det middags dax.

En tur på hemma plan...

I går var jag och frugan uppe ganska tidigt och i och med att det var uppehåll från regn så beslutade vi oss för att ta en liten ride runt om i stan och den första cachen vi åkte till var den ologgade GKV #8 - Hjällbo kyrka.
Väl på plats hittades cachen snabbt och vi kunde logga ytterligare en FTF, nr 49 i ordningen.
Efter denna åkte vi över Angeredsbron till Säve och
Säve Station en nano cache av udda slag som hittades snabbt och lätt, åter på geomopederna åkte vi mot Kornhallsfärjeläge för att hitta Älvilina vilken vi hittade från avstånd då det (lyste) cache om den då den inte passade in i mängden men visst klurig för det oanade ögat men inte för en van geocachare.
Efter dessa åkte vi mot Biskopsgården för att ta
BISKOPSGÅRDEN Beauty #1 vilken hittades snabbt och lätt och vi kunde fortsätta mot Älvsborgsbron för att åka till GKV #6 - Högsbo kyrka
Som också var en lätt match att finna.
Nästa kyrka var
GKV #5 - Kaverös kyrka också den hittades ganska så snabbt, kul med en kyrko serie till har en liknande själv i Partille.

På efter middagen åkte vi ut till stan och placerade ut en ny cache (Länscellfängelset) som troligen kommer att publiceras i dag eller i morgon.

onsdag 29 juli 2009

Rävlanda tur med frugan



I dag åkte jag och frugan på en tur med geomopederna till Rävlanda, Bollebygd och Hindås,





De cacher som loggades under denna turen var:
Senare på eftermiddagen blev det FTF jakt i stan då vi såg att det publicerats en ny cache i Hammarkullen GKV #9 - Hammarkullens kyrka och mycket riktigt så var vi först på plats 17:27.
Senare på kvällen fann vi ytterligare en ny cache i Kortedala GKV #7 - Allhelgonakyrkan och vi kunde logga en FTF på den med klockan 20:00
Nu har vi loggat 1374 cacher och tagit 48 FTF:er

Semestercaching Tisdag


Jag har varit ute en sväng till Stenungsund och de cacher som hittades var:













En tur på 17,6 mil







Sammanlagt 30 cacher på nästan 10 timmar med geomopeden.












måndag 27 juli 2009

Söndags caching

I går dök det upp en ny cache vid Delsjön och jag och frugan var inte sena med att hoppa upp på geomopederna och köra järnet till Get my Bearing för att försöka oss på en FTF nr 46, väl framme vid parkeringarna så fick vi gå ca 500 meter ut på udden och på vägen tittade vi både bakåt och framåt för att se om vi var ensamma och det var vi, väl framme vid nollpunkten fick det klättras lite upp i en tall och där låg den lilla burken....



Efter att jag öppnat cachen och tittat i loggen så visade det sig att vi var först på plats och kunde logga en FTF 18:57.

Delsjön

Efter denna åkte vi till [The Beatles] Strawberry Fields Forever som ligger vid Calanderska sjukhuset, väl där ser jag fort var cachen var placerad men det var inte lätt att ta den då det var mugglare så nära in på men frugan tog fram mobilen och ringde och jag satte mig brevid och försökte fiska upp cachen medans dessa mugglare var precis brevid oss. Cachen loggades och jag kunde placera tillbaka den på samma ställe utan att de märkte något.




lördag 25 juli 2009

Lite strö caching

Under veckan har det varit lite turer, i Mölndal Lackarebäcksbron som hittades snabbt och lätt denna gång med hint.
Svalan (In case of emergency) uppe på ett berg i Mölndal, området vid nollpunkten söktes av utan resultat så jag gav upp.
I dag åkte jag och frugan till Utby kyrka vilken hittades snabbt då den låg väldigt öppet på klippavsatsen. Efter den åkte vi till Kviberg för att ta Kvibergs Militärhistoriska Museum och den hittades snabbt och lätt, efter den gick vi runt på marknaden ett tag.
Senare på eftermiddagen åkte vi till Göteborg City Airport TB Hotel vid Säve flygplats igen... och cachen hittades snabbt och lätt och vi kunde åka tillbaka hem.

Nu är vi uppe i 1323 cacher och min semester har börjat, vi får väl se hur det blir under den, jag har planer på att ta mig några power turer de närmsta veckorna.

måndag 20 juli 2009

Söndag och Måndag

I söndags tog vi en tur till The old graveyard som klurades ut och hittades snabbt och lätt, efter den åkte vi till Kålseredsbäcken Bend (ERB offspring#30) som har varit på min önskelista över cacher jag måste ta.


Denna har jag dragit mig för då man måste passera en tomt eller klättra över ett viltstängsel men det finns hål i stängslet ca 400 meter från nollpunkten som vi tog oss in i och promenaden i vild terräng började, väl framme hittades cachen snabbt på det första stället jag sökte på och jag kännde äntligen är denna tagen som stört mig så länge.

Måndag





I måndags åkte jag och frugan i väg på en liten tur till Hisingen igen till Säve flygplats och BÅTMANSTORP ett gamalt boningshus med lada vilket där bodde folk med tält som vi såg när vi smög förbi och in i huset för att snabbt logga, cachen hittades snabbt och vi tog oss ut tysta i gräset tillbaka till geomopederna.


Nästa cache var multin Kålseredsbäcken - the next level i 2 delar vilka hittades snabbt och lätt.

Nästa cache var en multi där vi varit på steg 1 tidigare men var tvungna att återvända till då vi förlorat information om del 2, väl på plats var det inte länge efter att hela multin var löst då vi visste svaret på tvåan och åkte direkt till finalen som hittades snabbt och lätt.


lördag 18 juli 2009

Regnig Lördag



Idag åkte jag och frugan till Hisingen för att ta två nya cacher och den första var SINGEL I DUBBEL BEMÄRKELSE och låg innanför på cacheägarens tomt.
Sedan bar det iväg till Människoöden - men vad är deras historia? som var placerad med Hisingsleden ute vid Säveflygplats, vi parkerade mopparna vid MMT#5 (Aeroseum) och gick därifrån mot nollpunkten. Cachen hittades snabbt och lätt och jag kunde återvända till frugan.

Väl framme ser jag en bil stanna vid frugan och mopparna och en man kliver ut och går mot (skylten) för Aeroseum ett jaktflygplan, det var cache ägaren själv som skulle placera ut en ny cache för den gamla skylten (en helikopter) är borttagen.




fredag 17 juli 2009

Fredagstur efter jobbet

Efter jobbet i går mötte jag upp min fru för att åka tillsammans till Kungälv för att rensa lite....
Första cachen var
GC-väg Kungälv-Diseröd #1 som hittades snabbt vid en milsten, nästa på tur var GC-väg Kungälv-Diseröd #2 som hittades fort på bra koordinater.
Efter dessa åkte vi vidare till
Hoffre Hill utanför Diseröd som låg i skogen och denna cache hittades lätt då den låg synlig från flera meter.
Efter den tog vi oss till
Lysegården där var en fin golfbarna man var tvungen att ta sig i genom med en massa golfare som stirrade snett på oss när vi kom brummande förbi med geomopederna, mitt på banan stod en Ferrari uppställd för att skylta...
Väl framme vid nollpunkten hittades inte cachen, lite tråkigt när man tagit sig så långt men ett fint vattenfall var där i alla fall.

Tillbaka mot Kungälv var det meningen att vi skulle ta
Tunnel vid Kareby men det var inga stövlar med denna resa, nästa på tur var Alias (The way to Rollsbo) men jag avböjde och får vänta med den ett tag då det var mycket trafik.
Träden växer hade vi löst för länge sedan men då hittades inte cachen, trodde den var mugglad då jag hittade en penna på marken så jag gav upp letandet, denna gång hittades cachen snabbt och lätt och vi kunde ta oss till Kex-fabriken för att möla i oss lite kakor och sedan ta oss hemåt.

Väl hemma passade vi på att logga
Kvarndammen lite mer än en kilometer hemifrån som var placerad på en plats som jag ofta kör förbi med geomopeden för att ta mig hem.
Senare på kvällen såg jag på Googlemap att det dykt upp en ny cache i Kortedala
Grottan som vi tog oss till, väl på plats hade vi spekulanter på våra mopeder av ett gäng ungdommar som stod ca 40 meter från nollpunkten, frugan stod nedanför medans jag fick ta mig till cachen som hittades snabbt och lätt, visste inte att det fanns någon grotta här och stor var den också lite trång ingång men högt i tak väl inne.

Summa av denna dagen: 6 cacher hittade var av en multi.

onsdag 15 juli 2009

Tisdag - Onsdag

I går blev det en tur till Mölnlycke mm och första cachen ut var Gränsstenen som jag varit på tidigare två gånger utan resultat men denna gång hittades cachen på avstånd efter ett tips av ägaren Hallén, tror nog att jag sökt på fel ställen och koncentrerat mig för mycket på nollpunkten.

Efter denna bar det i väg mot Lilla Dämmet och Stora Dämmet, har varit på Lilla tidigare utan att ha läst cachebeskrivningen det är inte att rekomendera.

Det bar i väg upp i skogen för att ta Stora först och den hittades snabbt vid ett fint tjärn.


Efter denna gick vi ner till Lilla Dämmet och på vägen hittades den lilla rackaren ganska lätt.

Efter dessa åkte vi till STORSKOLAN i Landvetter där jag varit förut och letat utan lycka, denna gång gick det bättre i sista sekund innan jag höll på att ge upp för andra gången.... där var den lilla rackaren. I väg igen mot nya trakter nämligen SAAB 92 ute i Härryda som jag tänkt ta flera gånger men denna gång blev det av och blöta fötter blev det då cachen ligger placerad ute i ett kärr mitt ute i skogen, hittades gjorde den i alla fall och vi kunde ta oss till 5# Härryda Poker Tour som hittades snabbt och lätt på bra koordinater, så var det bara att rulla ner till Härryda waterway som jag tänkt ta ett tag nu så nu var det dax att ta på sig stövlarna och kliva ner i vattnet, cachen hittades snabbt och vi kunde fortsätta med dagens sista cache Dansered som inte låg så långt i från.

Efter en liten promenad hittades cachen snabbt och lätt och vi kunde fara hem åtta cacher rikare.

I dag Onsdag

Efter jobbet i dag ville frugan i väg till Osbäcken ute i Björlanda och ta jasys mystery serie, Vi har tidigare tagit del 1 i denna serie och ville fortsätta med de andra delarna men då fick vi återvända till steg ett för att hitta koordinaterna till del 2, väl vid Osbäcken 02 - First bridge med vadarstövlarna på hittades cachen ganska snabbt och det började regna kraftigare och kraftigare med åska så jag fick gå under bron och skriva i loggboken för att inte blöta ner den, tog koordinaterna till Osbäcken 03 - View och åkte dit, cachen hittades snabbt och vi for vidare till Osbäcken 04 - Pond som också hittades snabbt och lätt efter en promenad i det höga blöta gräset, väl där tog jag koordinaterna till Osbäcken 05 - Second Bridge som ändå låg på vägen hemåt nu i fint solsken igen, cachen hittades snabbt och vi åkte vidare till Osbäcken 06 - Final den sista i serien som hittades snabbt och lätt och 5 snabba mysterys var loggade.

En trevlig och kul serie som jag kan rekomendera andra cachare.

måndag 13 juli 2009

Söndag 12 juli

I går var jag och frugan i väg med geomopederna borta i Torslanda och på väg dit åkte vi förbi Fingers som vi löste för ett par dagar sedan, lådan hittades ganska snabbt och vi kunde fortsätta mot Batteri Torslanda (TL) som ligger på ett gamalt militärområde med en massa hål uppklipta i staketen.
Cachen hittades snabbt på nollpunkten och vi kunde fortsätta mot Gamla Hjuviksvägen som är en liten multi i två steg som var snabb loggad.


Gamla Hjuviksvägen vy från finalcachen

Efter denna åkte vi mot Kippholmen som var avstängd men som flera har loggat ändå, så också vi nu för cachen hittades efter en liten stund och var i hyffsat bra skick.


Nästa cache Fortress of Kippholmen som inte var långt där ifrån loggades med hjälp av min lille kamrat Etrex Venture som var med på turen, cachen hittades snabbt på ett oväntat ställe.



Efter denna cachen åkte vi bort till Osbäcken 01 - Marina för att ta koordinaterna till del två i samma serie, väl på plats i bland stenarna ser jag den största vilda orm jag skådat här i vårat land, en väldigt mörk huggorm med sina mönster på ryggen, när jag väl sansat mig tog jag fram cachen och fotade ledtråden och hoppade där i från (Tycker inte om dessa kryp).

Väl vid Osbäcken 02 - First bridge hittades inte denna låda och vi åkte hemåt för att äta och skriva in våra fynd.

När väl det var gjort fick jag ett litet ryck och ville ner till Tjolöholmsbomben som Jozii och Team-CC har placerat ut och en liten stund senare satt jag på geomopeden ner mot Kungsbacka

och på vägen stannade jag till vid Signes Kulla i Kungsbacka för att sträcka på benen genom att rusa upp och plocka fram den lilla burken.


Upp på moppen igen och ner mot Tjolöholm, väl nere blev Tjolöholmsbomben #7 - Kyrkan den första i serien och de övriga cacherna som hittades denna eftermiddag var:














Även här på stenstigarna finns det huggorm så gå försiktigt när ni skall ta promenadcacherna, lite bilder från turen.












Ett mycket fint område, de som inte varit här förut tycker jag skall passa på och åka hit och titta.





torsdag 9 juli 2009

Torsdags caching

I dag bar det iväg mot stan och den ny publicerade cachen MMT#12 Evert Taube nära Tysklandsterminalen, cachen hittades ganska snabbt och jag såg snabbt att jag ej var först på plats utan det blev STF på denna.


Efter den åkte jag vidare mot Mölnlycke för att ta 2 st Bruno Wendel cacher som var ganska nya, den första var
3. Wendel's Repository vid Råda kyrka och denna cachen hittades snabbt från avstånd.



Råda Kyrka

Nästa cache som skulle hittas var 1. Wendel's Prosperity och var en nano-cache, den hittades ganska snart och jag fick vänta en stund med att placera tillbaka den för där var nyfikna mugglare i närheten.


1. Wendel's Prosperity

Efter denna cache bestämde jag mig för att ta mig till Halléns Gränsstenen för andra gången fast nu i mera vaket tillstånd..hehe
Jag sökte i ca 30 minuter utan resultat precis som förra gången och nu undrar man ju hur man är funtad eftersom man inte hittar en cache med en etta i svårhetsgrad.


Gränsstenen

Hallén jag tror jag behöver en ledtråd på denna cache......




tisdag 7 juli 2009

Lindome tur






I dag blev det en liten tur till Lindome för frugan skulle titta på en moped hon sett på Blocket, hon tog tåget och jag tog geomopeden.



Jag åkte lite tidigare ut än henne för att hinna med två cacher som publicerats efter jag var där sist och den första var Gränsstenen 1824 som hittades ganska fort och under sökandet träffade jag en liten vän...









Nästa cache och sista för turen var Milstenen 1666 och där var det inga svårigheter att hitta den lilla burken.

Efter dessa två så blev det moped affär för frugan och vi kunde glida hemåt båda två med geomopederna.

söndag 5 juli 2009

Top of Sävedalen

Jag har placerat ut en ny nano cache Top of Sävedalen (Nano) med en svårhetsgrad på 5 vilket jag lovar stämma bra då jag nu kommit hem och sett alla DNF:er.
Jag har länge tänkt på att göra denna cache men den har fått vänta ett tag, minns när jag hade lagt ut Säveån nano då var det inga glada miner på cacharna då det var en magnetisk nano på en järnbro.
Är svårhetsgraden på högsta nivå får man ta den smällen och söka vidare, när jag sedan bytte ut nanon på bron till en större burk hittades den lätt och poängen med cachen försvann...

Denna gång tänker jag inte vika mig så ni vet...hehe

Det jag kan säga är happy hunting.

Ny bloggsida...

Jag har nu bytt bloggsida för att windows live strular lite väl mycket med bilderna och byter ut dem så de passar inte in till texten.

Den gamla sidan var: http://theexplorist.spaces.live.com/blog/


Jag har varit ute på lite caching i helgen då jag körde moppe till Örby där mina svärföräldrar bor på camping, den första på turen var Rya Waterway där jag varit förut fast då utan redskap på vintern.
Denna gång gick det bättre utan problem, vattnet var ej högt och cachen hittades snabbt.

Nästa cache var The end of the hunt vilken hittades snabbt och jag kunde fortsätta mot Kinna för att ta The Wet Tunnel vilken terrängen ner till tunneln var värre än tunneln själv, väl inne var där gott om spindlar och cachen hittades efter ett tiotal meter.
På väg hem i dag åkte jag förbi Welcome to Härryda (SouthEast) och stannade till cachen hittades snabbt och jag kunde fortsätta hem.